Woning kopen Heeten

Jouw ideale woning kopen in Heeten? Het is een heerlijke plek in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder is er vlakbij een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 16.049 woningen (69% koopwoning, 30,8% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €347.155. Op deze informatieve website vind je het recente woningaanbod in Heeten, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €262.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €347.155.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteRaalte
PlaatsHeeten
Postcode8111
Netnummer0572 (+31572)
Inwoners (gemeente)37.712
Aantal huishoudens15.670
Aantal huishoudens met kinderen5.714
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen16.049
Aantal koopwoningen13.869
Aantal huurwoningen2.180
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€347.155
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Heeten juli 2024

Bijgaand maak je kennis met alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Selecteer op bouwjaar, aantal kamers, ligging, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energieprestaties of aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Nieuw Heeten, Olst, Broekland, Mariënheem & Luttenberg.

woning-te-koop-heeten

Studio of appartement kopen in Heeten

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 100 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en daarbij 2000 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Heeten

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 123 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1140 kuub gas en 2590 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Heeten is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2690 kWh elektra & 1280 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Heeten

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 122 m2 & 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3080 kWh elektriciteit en 1410 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 en 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3860 elektriciteit (kWh) en 1840 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Heeten

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Heeten Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Heeten

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Heeten en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Heeten geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 & €2.600. In het schema hier bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Heeten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heeten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Heeten

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Heeten en omliggende plekken. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Heeten kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Raalte vind je ongeveer 16.049 woonobjecten. Je vindt hier circa 13.869 (69%) koophuizen en 2.180 (30,8%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €262.000 en de gem. verkoopprijs is €347.155. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heeten. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Heeten?

Een woning in Raalte gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1360 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2970 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 2000 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1840 kuub aardgas en 3860 elektra (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Heeten passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Heeten?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 37.712 mensen in 15.670 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.442 eenpersoonshuishoudens, 5.514 huishoudens zonder kinderen en 5.714 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,37 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Heeten?

In deze streek zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Heeten plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.raalte.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 8110, 8111.

Plaats een reactie