Woning kopen Mariënheem

Plannen om een woning te kopen in Mariënheem? Het is een geweldige plek in de provincie Overijssel. In de regio zijn er diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 16.049 huizen (69% koophuis, 30,8% huur). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €347.155. Op dit huizenplatform ontdek je het actuele woningaanbod in Mariënheem, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €262.000, de gemiddelde woningprijs is €347.155.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, kinderopvang, winkels, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteRaalte
PlaatsMariënheem
Postcode8106
Netnummer0572 (+31572)
Inwoners (gemeente)37.712
Aantal huishoudens15.670
Aantal huishoudens met kinderen5.714
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen16.049
Aantal koopwoningen13.869
Aantal huurwoningen2.180
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€347.155
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Mariënheem april 2024

Bijgaand check je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, ligging, aantal kamers, bouwjaaren andere woningeigenschappen als isolatie & de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Broekland, Heeten, Luttenberg, Oosterwolde en t Loo.

woning-te-koop-marienheem

Eigen appartement kopen in Mariënheem

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 & 102 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas en 2000 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Mariënheem

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 123 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1140 kuub gas en +/- 2590 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Mariënheem is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 95 m2 – 118 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2690 kWh stroom en 1280 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Mariënheem

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 127 m2 en 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3080 kWh elektriciteit + 1410 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 & 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3860 elektra (kWh) + 1840 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Mariënheem

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Mariënheem Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Door middel van het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Mariënheem

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Mariënheem en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Mariënheem geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.600 & €3.250. In onderstaande lijst check je gegevens van financieel adviseurs in Mariënheem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mariënheem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Mariënheem

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Mariënheem en net daarbuiten. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Mariënheem kopen?

In de buurt van de gemeente Raalte vinden we circa 16.049 huizen. Er zijn 13.869 (69%) koophuizen en 2.180 (30,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €262.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €347.155. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Mariënheem. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Mariënheem?

Een woning in Raalte gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1360 kuub gas p/jaar en 2970 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 m3 gas en 2000 stroom (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1840 m3 gas voor verwarming en warm water en 3860 kWh stroom). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Mariënheem passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Mariënheem?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 37.712 personen in 15.670 verschillende gezinnen. Het gaat om 4.442 eenpersoonshuishoudens, 5.514 gezinnen zonder kinderen en 5.714 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,37 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Mariënheem?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Mariënheem bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.raalte.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8106.

Plaats een reactie