Woning kopen Oosterwolde

Snel een woning kopen in Oosterwolde? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In de omgeving zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast ontdek je hier een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 9.475 huizen (68,4% koop, 31,3% huur). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €349.353. Op dit woningportaal bekijk je het huidige woningaanbod in Oosterwolde, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €279.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €349.353.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals sportclubs, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOldebroek
PlaatsOosterwolde
Postcode8097
Netnummer0525 (+31525)
Inwoners (gemeente)23.646
Aantal huishoudens9.157
Aantal huishoudens met kinderen3.831
Gemiddelde huishoudensgrootte2,55
Aantal woningen9.475
Aantal koopwoningen8.058
Aantal huurwoningen1.417
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.353
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Oosterwolde juli 2024

In deze lijst ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals duurzaamheid & parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Luttenberg, Mariënheem, t Loo, Hattemerbroek en Wezep.

woning-te-koop-oosterwolde

Appartementen te koop Oosterwolde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 1050 m3 gas en doorgaans 2530 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Oosterwolde

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 & 116 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en daarbij 2660 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Oosterwolde is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 81 m2 – 131 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2870 kWh elektra + 1240 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Oosterwolde

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 122 m2 en 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 3400 kWh stroom en 1510 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 en 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4120 elektriciteit (kWh) + 1920 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Oosterwolde

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Oosterwolde zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Oosterwolde

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tonen wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Oosterwolde en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Oosterwolde helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 & €2.800. In de lijst hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Oosterwolde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oosterwolde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Oosterwolde

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Oosterwolde en direct omgeving. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Oosterwolde kopen?

In de hele gemeente Oldebroek zijn er ruim 9.475 woonhuizen. Dit zijn 8.058 (68,4%) koopwoningen en 1.417 (31,3%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 141 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €279.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €349.353. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oosterwolde. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Oosterwolde?

Een woonhuis in Oldebroek verbruikt qua energie gem. zo’n 1410 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3220 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (1050 kuub gas en 2530 kWh elektra. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1920 kuub aardgas en 4120 kWh stroom). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Oosterwolde passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Oosterwolde?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 23.646 inwoners in 9.157 gezinnen. Wat meer specifiek: 2.265 eenpersoonshuishoudens, 3.061 huishoudens zonder kinderen en 3.831 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,55 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Oosterwolde?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Oosterwolde laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.oldebroek.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 8097.

Plaats een reactie