Woning kopen Lierderholthuis

Jouw volgende woning kopen in Lierderholthuis? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving vind je uiteenlopende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 16.049 woningen (69% koophuis, 30,8% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €347.155. Op dit huizenportaal blader je door het nieuwe woningaanbod in Lierderholthuis, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €262.000, de gemiddelde huizenprijs is €347.155.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals natuurgebieden, restaurants, kinderopvang, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteRaalte
PlaatsLierderholthuis
Postcode8144
Netnummer0572 (+31572)
Inwoners (gemeente)37.712
Aantal huishoudens15.670
Aantal huishoudens met kinderen5.714
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen16.049
Aantal koopwoningen13.869
Aantal huurwoningen2.180
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€347.155
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Lierderholthuis april 2024

Onderstaand check je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtypeen andere eigenschappen zoals woninglabel & aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Dalmsholte, Giethmen, Heino, Wijhe of Wesepe.

woning-te-koop-lierderholthuis

Studio of appartement kopen in Lierderholthuis

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 & 94 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en tevens 2000 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Lierderholthuis

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 83 m2 – 124 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1140 kuub gas en gem. 2590 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Lierderholthuis is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 – 111 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2690 kWh elektra & 1280 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Lierderholthuis

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 128 m2 – 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3080 kWh elektra + 1410 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3860 stroom (kWh) en 1840 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Lierderholthuis

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius kan je woningen te koop in Lierderholthuis Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering af te handelen. Op basis van het bod, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Lierderholthuis

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Lierderholthuis en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Lierderholthuis geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.250 – €2.900. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Lierderholthuis.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lierderholthuis. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Lierderholthuis

De afgelopen periode (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Lierderholthuis en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Lierderholthuis kopen?

In de gemeente Raalte vind je ongeveer 16.049 woningen. Het gaat daarbij om 13.869 (69%) koopwoningen en 2.180 (30,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €262.000 en de gem. verkoopprijs is €347.155. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lierderholthuis. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Lierderholthuis?

Een huishouden in Raalte verbruikt qua energie gem. zo’n 1360 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2970 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 kuub aardgas en 2000 elektra (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1840 kuub gas p/jaar en 3860 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Lierderholthuis passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Lierderholthuis?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente leven 37.712 inwoners die we kunnen onderverdelen in 15.670 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.442 eenpersoonshuishoudens, 5.514 families zonder kinderen en 5.714 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,37 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Lierderholthuis?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Lierderholthuis bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.raalte.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 8144.

Plaats een reactie