Woning kopen Wesepe

Snel een woning kopen in Wesepe? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast vind je hier een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 7.828 woningen (68,9% koop, 31% huur). De gemiddelde woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €351.981. Op dit huizenportaal blader je door het actuele woningaanbod in Wesepe, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €351.981.
 • In de buurt vind je volop opties zoals scholen, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteOlst-Wijhe
PlaatsWesepe
Postcode8124
Netnummer0570 (+31570)
Inwoners (gemeente)18.252
Aantal huishoudens7.567
Aantal huishoudens met kinderen2.780
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen7.828
Aantal koopwoningen6.673
Aantal huurwoningen1.155
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€351.981
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Wesepe april 2024

In het overzicht hieronder bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren extra details als energieprestaties en aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Wijhe, Heino, Olst, Nieuw Heeten & Heeten.

woning-te-koop-wesepe

Appartement kopen in Wesepe

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 104 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en doorgaans 1990 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Wesepe

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 106 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1090 kuub gas en tevens 2490 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Wesepe is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 89 m2 en 113 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2620 kWh stroom & 1220 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Wesepe

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 & 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3130 kWh elektra en 1350 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 & 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3780 stroom (kWh) & 1850 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Wesepe

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Wesepe Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te handelen. D.m.v. het biedbedrag, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Wesepe

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand bekijk je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Wesepe en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Wesepe helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 en €2.500. In de opsomming hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Wesepe.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wesepe. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Wesepe

De afgelopen periode (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Wesepe en net daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Wesepe kopen?

In de gemeente Olst-Wijhe vinden we circa 7.828 woonhuizen. Je vindt hier circa 6.673 (68,9%) koophuizen en 1.155 (31%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 143 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €261.000 en de gem. verkoopprijs is €351.981. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wesepe. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Wesepe?

Een woning in Olst-Wijhe kent een gem. verbruik van 1360 kuub gas en 2970 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (810 m3 aan gas en 1990 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1850 m3 per jaar aan gas en 3780 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Wesepe passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Wesepe?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 18.252 personen in 7.567 huishoudens. Wat meer specifiek: 2.100 eenpersoonshuishoudens, 2.687 families zonder kinderen en 2.780 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,36 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of social media. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Wesepe?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Wesepe bouwen. Informeer bij de gemeente (www.olst-wijhe.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8121, 8124.

Plaats een reactie