Woning kopen Dalmsholte

Van plan om een woning te kopen in Dalmsholte? Het is een gezellige plaats in de provincie Overijssel. Op korte afstand bestaan er veel dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook kan je hier genieten van een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 7.601 woningen (70,2% koop, 29,6% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €378.619. Op deze website bieden wij het woningaanbod in Dalmsholte, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €267.000, de gemiddelde woningprijs is €378.619.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteOmmen
PlaatsDalmsholte
Postcode8146
Netnummer0572 (+31572)
Inwoners (gemeente)18.009
Aantal huishoudens7.467
Aantal huishoudens met kinderen2.638
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen7.601
Aantal koopwoningen6.229
Aantal huurwoningen1.372
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€378.619
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Dalmsholte april 2024

In deze lijst krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijsen meer onderwerpen zoals woninglabel en mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Giethmen, Lemele, Lierderholthuis, Heino & Wijhe.

woning-te-koop-dalmsholte

Appartement kopen in Dalmsholte

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 en 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 910 m3 gas en doorgaans 2140 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Dalmsholte

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 – 116 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas en tevens 2590 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Dalmsholte is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2660 kWh stroom & 1220 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Dalmsholte

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 130 m2 & 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3080 kWh stroom & 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3930 elektriciteit (kWh) + 1900 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Dalmsholte

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Dalmsholte Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. D.m.v. aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Dalmsholte

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Dalmsholte en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Dalmsholte geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 & €2.950. In onderstaande lijst tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Dalmsholte.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dalmsholte. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Dalmsholte

Deze maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Dalmsholte en daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Dalmsholte kopen?

In de hele gemeente Ommen vinden we circa 7.601 huizen. Hierbij spreken we van 6.229 (70,2%) koophuizen en 1.372 (29,6%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 150 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €267.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €378.619. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dalmsholte. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Dalmsholte?

Een woning in Ommen verbruikt gemiddeld 1440 kuub aardgas en 3090 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (910 m3 gas en 2140 kWh stroom. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1900 kuub aardgas en 3930 kWh electriciteit). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Dalmsholte passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Dalmsholte?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 18.009 mensen in 7.467 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.250 eenpersoonshuishoudens, 2.579 huishoudens zonder kinderen en 2.638 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,37 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Nu begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Dalmsholte?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Dalmsholte bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.ommen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 8146.

Plaats een reactie