Woning kopen Heino

Een woning kopen in Heino? Het is een gezellige plaats in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving bestaan er voldoende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook tref je hier een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 16.049 woningen (69% koopwoning, 30,8% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €347.155. Op deze informatieve website check je het actuele woningaanbod in Heino, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Overijssel.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €262.000, de gemiddelde woningprijs is €347.155.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals natuurgebieden, kinderopvang, scholen, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteRaalte
PlaatsHeino
Postcode8141
Netnummer0572 (+31572)
Inwoners (gemeente)37.712
Aantal huishoudens15.670
Aantal huishoudens met kinderen5.714
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen16.049
Aantal koopwoningen13.869
Aantal huurwoningen2.180
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€347.155
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Heino april 2024

Met onze huizenzoeker vind je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Kies op basis van woningtype, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakteen additionele aspecten als energieprestaties of aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen te koop in Lierderholthuis, Dalmsholte, Wijhe, Wesepe & Olst.

woning-te-koop-heino

Aanbod appartement kopen in Heino

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 105 m2.
 • Het energiegebruik is circa 830 m3 gas en +/- 2000 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Heino

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 122 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1140 kuub gas en gem. 2590 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Heino is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 93 m2 & 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2690 kWh elektriciteit en 1280 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Heino

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3080 kWh elektriciteit + 1410 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 en 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3860 elektra (kWh) & 1840 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Heino

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Heino Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering rond te maken. A.d.h.v. het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Heino

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Heino en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Heino helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.650 – €2.600. In de tabel hieronder vind je adressen van financieel adviseurs in Heino.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heino. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Heino

De afgelopen periode (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Heino en net daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in Heino kopen?

In deze gemeente Raalte zijn er ruim 16.049 woonhuizen. Het gaat om 13.869 (69%) koopwoningen en 2.180 (30,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €262.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €347.155. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heino. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Heino?

Een huishouden in Raalte verbruikt qua energie gem. zo’n 1360 kuub gas p/jaar en 2970 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2000 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1840 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3860 kWh stroom). Veel eigenaren van huizen te koop in Heino passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Heino?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 37.712 personen die we kunnen onderverdelen in 15.670 verschillende huishoudens. Hier wonen 4.442 eenpersoonshuishoudens, 5.514 huishoudens zonder kinderen en 5.714 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,37 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Heino?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Heino realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.raalte.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8140, 8141.

Plaats een reactie