Woning kopen Giethmen

Wil je een woning kopen in Giethmen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. Op korte afstand vind je allerhande voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 7.601 huizen (70,2% koophuis, 29,6% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €378.619. Op dit woningportaal ontdek je het actuele woningaanbod in Giethmen, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Er is een mix van kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €267.000, de gemiddelde transactieprijs is €378.619.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, winkels, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteOmmen
PlaatsGiethmen
Postcode8147
Netnummer0529 (+31529)
Inwoners (gemeente)18.009
Aantal huishoudens7.467
Aantal huishoudens met kinderen2.638
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen7.601
Aantal koopwoningen6.229
Aantal huurwoningen1.372
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€378.619
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Giethmen juli 2024

In onderstaande weergave tref je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Zoek op perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, liggingen andere woningeigenschappen als verwarming of en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Lemele, Lemelerveld, Dalmsholte, Lierderholthuis en Heino.

woning-te-koop-giethmen

Appartement kopen in Giethmen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 en 101 m2.
 • Het energiegebruik is circa 910 m3 gas + 2140 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Giethmen

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 – 113 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas en doorgaans 2590 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Giethmen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 120 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2660 kWh elektra & 1220 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Giethmen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3080 kWh stroom + 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3930 stroom (kWh) & 1900 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Giethmen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Giethmen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering te bevestigen. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper (k.k.), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Giethmen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand vind je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Giethmen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Giethmen helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 – €3.150. In de lijst hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Giethmen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Giethmen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Giethmen

In juli 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Giethmen en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Giethmen kopen?

In de buurt van de gemeente Ommen vinden we circa 7.601 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 6.229 (70,2%) koopwoningen en 1.372 (29,6%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 150 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €267.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €378.619. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Giethmen. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Giethmen?

Een woning in Ommen verbruikt gemiddeld 1440 m3 gas en 3090 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (910 m3 aan gas en 2140 kWh elektra. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1900 m3 per jaar aan gas en 3930 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Giethmen passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Giethmen?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 18.009 inwoners in 7.467 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.250 eenpersoonshuishoudens, 2.579 huishoudens zonder kinderen en 2.638 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,37 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Giethmen?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Giethmen bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.ommen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8147.

Plaats een reactie