Woning kopen Wijhe

Een woning kopen in Wijhe? Het is een heerlijke plek in de provincie Overijssel. In de omgeving zijn er allerhande voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 7.828 woningen (68,9% koophuis, 31% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €351.981. Op deze pagina ontdek je het laatste woningaanbod in Wijhe, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde woningprijs is €351.981.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals restaurants, sportclubs, winkels, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteOlst-Wijhe
PlaatsWijhe
Postcode8130
Netnummer0570 (+31570)
Inwoners (gemeente)18.252
Aantal huishoudens7.567
Aantal huishoudens met kinderen2.780
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen7.828
Aantal koopwoningen6.673
Aantal huurwoningen1.155
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€351.981
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Wijhe juli 2024

In het overzicht hieronder bekijk je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Zoek op woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, liggingen andere eigenschappen zoals CV-ketel en aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Heino, Lierderholthuis, Wesepe, Olst en Nieuw Heeten.

woning-te-koop-wijhe

Appartement kopen in Wijhe

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 810 m3 gas en tevens 1990 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Wijhe

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 120 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas en daarbij 2490 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Wijhe is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 92 m2 – 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2620 kWh stroom + 1220 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Wijhe

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 en 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3130 kWh elektriciteit en 1350 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3780 elektriciteit (kWh) & 1850 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Wijhe

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Wijhe Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Gebaseerd op het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Wijhe

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand vind je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Wijhe en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Wijhe geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 – €3.250. In de lijst hierna bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Wijhe.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wijhe. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Wijhe

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Wijhe en in de buurt. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Wijhe kopen?

In de gemeente Olst-Wijhe zijn er ruim 7.828 woonhuizen. Hierbij spreken we van 6.673 (68,9%) koophuizen en 1.155 (31%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 143 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €261.000 en de gem. marktprijs is €351.981. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Wijhe. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Wijhe?

Een woonobject in Olst-Wijhe heeft een verbruik van gemiddeld 1360 kuub gas en 2970 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (810 m3 gas en 1990 kWh stroom. Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1850 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3780 stroom (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Wijhe passen duurzame producten zoals zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Wijhe?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 18.252 mensen in 7.567 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.100 eenpersoonshuishoudens, 2.687 gezinnen zonder kinderen en 2.780 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,36 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Wijhe?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Wijhe laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.olst-wijhe.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 8121, 8130, 8131.

Plaats een reactie