Woning kopen t Loo

Jouw ideale woning kopen in t Loo? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In de omgeving zijn er diverse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 9.475 huizen (68,4% koopwoning, 31,3% huurhuis). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €349.353. Op deze informatieve website vind je het huidige woningaanbod in t Loo, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €279.000, de gemiddelde huizenprijs is €349.353.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals scholen, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOldebroek
Plaatst Loo
Postcode8095
Netnummer0525 (+31525)
Inwoners (gemeente)23.646
Aantal huishoudens9.157
Aantal huishoudens met kinderen3.831
Gemiddelde huishoudensgrootte2,55
Aantal woningen9.475
Aantal koopwoningen8.058
Aantal huurwoningen1.417
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.353
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod t Loo april 2024

Met onze woningzoeker bieden we optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakteen relevante factoren als energieneutraal of parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Oosterwolde, Luttenberg, Hattemerbroek, Wezep & Doornspijk.

woning-te-koop-t-loo

Appartementen te koop t Loo

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 92 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 1050 m3 gas + 2530 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis t Loo

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 72 m2 – 122 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en tevens 2660 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in t Loo is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 125 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh elektra & 1240 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen t Loo

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3400 kWh elektra + 1510 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 143 m2 – 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4120 stroom (kWh) + 1920 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in t Loo

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in t Loo Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering rond te maken. Gebaseerd op woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in t Loo

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in t Loo en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in t Loo geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 en €3.050. In het schema hier tref je gegevens van financieel adviseurs in t Loo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in t Loo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in t Loo

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in t Loo en daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in t Loo kopen?

In en rondom de gemeente Oldebroek zijn er ruim 9.475 woonhuizen. Er zijn 8.058 (68,4%) koopwoningen en 1.417 (31,3%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 141 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €279.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €349.353. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in t Loo. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in t Loo?

Een huis in Oldebroek kent een gem. verbruik van 1410 m3 gas voor verwarming en warm water en 3220 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (1050 kuub aardgas en 2530 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1920 m3 gas voor verwarming en warm water en 4120 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in t Loo passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in t Loo?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 23.646 inwoners in 9.157 huishoudens. Het betreft 2.265 eenpersoonshuishoudens, 3.061 huishoudens zonder kinderen en 3.831 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,55 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in t Loo?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in t Loo zetten. Informeer bij de gemeente (www.oldebroek.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 8095.

Plaats een reactie