Woning kopen Waarde

Snel een woning kopen in Waarde? Het is een heerlijke plek in de provincie Zeeland. In de nabije omgeving heb je veel voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 9.332 woningen (68,9% koop, 29,6% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €285.426. Op deze informatieve website bekijk je het beschikbare woningaanbod in Waarde, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zeeland.
 • Er is een mix van tussenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €211.000, de gemiddelde transactieprijs is €285.426.
 • In de buurt vind je volop opties zoals sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteReimerswaal
PlaatsWaarde
Postcode4414
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.730
Aantal huishoudens9.060
Aantal huishoudens met kinderen3.523
Gemiddelde huishoudensgrootte2,49
Aantal woningen9.332
Aantal koopwoningen8.015
Aantal huurwoningen1.317
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€285.426
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2730 kWh

Woningaanbod Waarde mei 2024

In het schema hierna vind je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Kies op basis van vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, liggingen additionele aspecten als woninglabel en de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Oostdijk, Kruiningen, Krabbendijke, Rilland en Yerseke.

woning-te-koop-waarde

Een appartement kopen in Waarde

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 94 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 740 m3 gas en +/- 1860 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Waarde

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1010 kuub gas en +/- 2310 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Waarde is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2480 kWh elektriciteit + 1150 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Waarde

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 – 154 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2860 kWh stroom + 1240 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 en 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3500 stroom (kWh) en 1610 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Waarde

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Waarde Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te handelen. D.m.v. het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Waarde

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bieden wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Waarde en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Waarde geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 – €3.250. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Waarde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Waarde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Waarde

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Waarde en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Waarde kopen?

In deze gemeente Reimerswaal vinden we circa 9.332 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 8.015 (68,9%) koophuizen en 1.317 (29,6%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 120 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €211.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €285.426. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Waarde. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Waarde?

Een woonobject in Reimerswaal gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1210 kuub gas en 2730 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (740 kuub gas p/jaar en 1860 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1610 kuub gas en 3500 electriciteit (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Waarde passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Waarde?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 22.730 mensen die we kunnen onderverdelen in 9.060 gezinnen. Het betreft 2.779 eenpersoonshuishoudens, 2.758 huishoudens zonder kinderen en 3.523 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,49 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Waarde?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Waarde laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.reimerswaal.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4414.

Plaats een reactie