Woning kopen Reimerswaal

Jouw aanstaande woning kopen in Reimerswaal? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zeeland. In de nabije buurt vind je allerhande faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 9.332 woningen (68,9% koopwoning, 29,6% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €285.426. Op deze website blader je door het laatste woningaanbod in Reimerswaal, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zeeland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €211.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €285.426.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4416
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.730
Aantal huishoudens9.060
Aantal huishoudens met kinderen3.523
Gemiddelde huishoudensgrootte2,49
Aantal woningen9.332
Aantal koopwoningen8.015
Aantal huurwoningen1.317
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€285.426
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2730 kWh

Woningaanbod Reimerswaal mei 2024

Bijgaand check je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als CV-ketel of en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Kapelle, Borsele, Vlissingen, Veere en Middelburg.

woning-te-koop-reimerswaal

Aanbod appartement kopen in Reimerswaal

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 95 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 740 m3 gas en 1860 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Reimerswaal

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 85 m2 – 120 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1010 kuub gas en doorgaans 2310 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Reimerswaal is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 en 113 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh elektra & 1150 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Reimerswaal

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2860 kWh elektriciteit & 1240 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 – 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3500 stroom (kWh) + 1610 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Reimerswaal

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra het duidelijk is wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Reimerswaal Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding zal afhangen van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. D.m.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Reimerswaal

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel tonen wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Reimerswaal en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Reimerswaal geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 & €2.850. In de opsomming hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Reimerswaal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Reimerswaal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Reimerswaal

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Reimerswaal en net daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Reimerswaal kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Reimerswaal zijn er ruim 9.332 woningen. Het gaat daarbij om 8.015 (68,9%) koophuizen en 1.317 (29,6%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 120 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €211.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €285.426. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Reimerswaal. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Reimerswaal?

Een woonhuis in Reimerswaal kent een gem. verbruik van 1210 m3 aan gas en 2730 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (740 kuub aardgas en 1860 kWh elektra. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1610 m3 gas en 3500 stroom (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Reimerswaal passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Reimerswaal?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 22.730 personen die we kunnen onderverdelen in 9.060 verschillende gezinnen. Er wonen 2.779 eenpersoonshuishoudens, 2.758 gezinnen zonder kinderen en 3.523 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,49 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Vervolgens komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Reimerswaal?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Reimerswaal realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.reimerswaal.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4400, 4401.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie