Woning kopen Krabbendijke

Plannen om een woning te kopen in Krabbendijke? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zeeland. Op korte afstand bestaan er meerdere faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast vind je hier een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 9.332 huizen (68,9% koopwoning, 29,6% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €285.426. Op dit huizenportaal bekijk je het laatste woningaanbod in Krabbendijke, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Zeeland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €211.000, de gemiddelde transactieprijs is €285.426.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals kinderopvang, natuurgebieden, winkels, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteReimerswaal
PlaatsKrabbendijke
Postcode4413
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.730
Aantal huishoudens9.060
Aantal huishoudens met kinderen3.523
Gemiddelde huishoudensgrootte2,49
Aantal woningen9.332
Aantal koopwoningen8.015
Aantal huurwoningen1.317
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€285.426
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2730 kWh

Woningaanbod Krabbendijke mei 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in mei 2024. Selecteer op bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijs, aantal kamersen extra details als woninglabel & de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Waarde, Oostdijk, Rilland, Yerseke of Ritthem.

woning-te-koop-krabbendijke

Appartementen te koop Krabbendijke

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 99 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 740 m3 gas en daarbij 1860 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Krabbendijke

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 76 m2 & 113 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1010 kuub gas en gem. 2310 kWh stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Krabbendijke is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 & 121 m2.
 • Schatting: er wordt 2480 kWh stroom en 1150 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Krabbendijke

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 en 142 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2860 kWh elektra & 1240 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3500 elektriciteit (kWh) & 1610 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Krabbendijke

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Krabbendijke Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper, eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Krabbendijke

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Krabbendijke en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Krabbendijke geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.400 & €3.150. In het schema hier check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Krabbendijke.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Krabbendijke. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Krabbendijke

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Krabbendijke en net daarbuiten. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Krabbendijke kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Reimerswaal zijn er 9.332 woonobjecten. Er zijn 8.015 (68,9%) koopwoningen en 1.317 (29,6%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 120 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €211.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €285.426. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Krabbendijke. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Krabbendijke?

Een woonhuis in Reimerswaal verbruikt qua energie gem. zo’n 1210 kuub aardgas en 2730 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (740 kuub gas p/jaar en 1860 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1610 m3 gas voor verwarming en warm water en 3500 stroom (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Krabbendijke passen duurzame producten zoals zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Krabbendijke?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 22.730 mensen die we kunnen onderverdelen in 9.060 gezinnen. Dat betreffen 2.779 eenpersoonshuishoudens, 2.758 huishoudens zonder kinderen en 3.523 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,49 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Krabbendijke?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Krabbendijke bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.reimerswaal.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4413.

Plaats een reactie