Woning kopen Rilland

Wil je een woning kopen in Rilland? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Zeeland. In de nabije buurt heb je toegang tot diverse faciliteiten als winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je hier een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 9.332 woningen (68,9% koop, 29,6% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €285.426. Op dit huizenplatform ontdek je het recente woningaanbod in Rilland, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €211.000, de gemiddelde prijs van een woning is €285.426.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteReimerswaal
PlaatsRilland
Postcode4411
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.730
Aantal huishoudens9.060
Aantal huishoudens met kinderen3.523
Gemiddelde huishoudensgrootte2,49
Aantal woningen9.332
Aantal koopwoningen8.015
Aantal huurwoningen1.317
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€285.426
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2730 kWh

Woningaanbod Rilland mei 2024

In het overzicht hieronder ontdek je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoek op aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, woningtypeen additionele aspecten als energieprestaties & aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Krabbendijke, Waarde, Yerseke, Ritthem & Oost-Souburg.

woning-te-koop-rilland

Eigen appartement kopen in Rilland

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 740 m3 gas + 1860 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Rilland

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 111 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1010 kuub gas en +/- 2310 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Rilland is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 & 127 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh stroom en 1150 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Rilland

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 131 m2 en 140 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2860 kWh stroom en 1240 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 & 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3500 stroom (kWh) & 1610 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Rilland

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Rilland Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Op basis van het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Rilland

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder vind je adressen van taxateurs en makelaars in Rilland en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Rilland geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 en €3.050. In onderstaande lijst vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Rilland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rilland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Rilland

In mei 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Rilland en in de buurt. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Rilland kopen?

In de gemeente Reimerswaal bestaan er circa 9.332 huizen. Hierbij spreken we van 8.015 (68,9%) koophuizen en 1.317 (29,6%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 120 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €211.000 en de gem. marktprijs is €285.426. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rilland. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Rilland?

Een woonhuis in Reimerswaal gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1210 m3 per jaar aan gas en 2730 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (740 m3 gas voor verwarming en warm water en 1860 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1610 kuub gas p/jaar en 3500 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Rilland passen duurzame oplossingen als warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Rilland?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 22.730 personen in 9.060 verschillende gezinnen. Dat betreffen 2.779 eenpersoonshuishoudens, 2.758 gezinnen zonder kinderen en 3.523 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,49 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Rilland?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Rilland laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.reimerswaal.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4410, 4411.

Plaats een reactie