Woning kopen Yerseke

Jouw ideale woning kopen in Yerseke? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zeeland. In de omgeving vind je veel voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 9.332 huizen (68,9% koophuis, 29,6% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €285.426. Op dit huizenplatform tonen wij het laatste woningaanbod in Yerseke, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zeeland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €211.000, de gemiddelde transactieprijs is €285.426.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals winkels, scholen, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteReimerswaal
PlaatsYerseke
Postcode4401
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.730
Aantal huishoudens9.060
Aantal huishoudens met kinderen3.523
Gemiddelde huishoudensgrootte2,49
Aantal woningen9.332
Aantal koopwoningen8.015
Aantal huurwoningen1.317
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€285.426
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2730 kWh

Woningaanbod Yerseke april 2024

In het schema hierna tref je het actuele woningaanbod van april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijsen additionele aspecten als verwarming en parkeeropties. Neem contact op met het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Rilland, Krabbendijke, Ritthem, Oost-Souburg of Zoutelande.

woning-te-koop-yerseke

Aanbod appartement kopen in Yerseke

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 98 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 740 m3 gas en daarbij 1860 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Yerseke

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 en 114 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1010 kuub gas en tevens 2310 kWh stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Yerseke is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 83 m2 en 125 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh stroom & 1150 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Yerseke

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 127 m2 – 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2860 kWh elektra + 1240 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 & 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3500 stroom (kWh) en 1610 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Yerseke

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Yerseke Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te handelen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Yerseke

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Yerseke en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Yerseke geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.350 en €2.700. In de opsomming hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Yerseke.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Yerseke. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Yerseke

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Yerseke en direct omgeving. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Yerseke kopen?

In de gemeente Reimerswaal vind je ongeveer 9.332 woonobjecten. Het gaat daarbij om 8.015 (68,9%) koopwoningen en 1.317 (29,6%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 120 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €211.000 en de gem. verkoopprijs is €285.426. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Yerseke. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Yerseke?

Een woonobject in Reimerswaal kent een gem. verbruik van 1210 kuub gas p/jaar en 2730 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (740 kuub gas p/jaar en 1860 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1610 kuub aardgas en 3500 kWh electriciteit). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Yerseke passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Yerseke?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 22.730 mensen in 9.060 verschillende gezinnen. Het gaat om 2.779 eenpersoonshuishoudens, 2.758 families zonder kinderen en 3.523 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,49 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Yerseke?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Yerseke laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.reimerswaal.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 4400, 4401.

Plaats een reactie