Woning kopen Ritthem

Wil je een woning kopen in Ritthem? Het is een heerlijke plek in de provincie Zeeland. In de nabije buurt zijn er verschillende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook vind je hier een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 22.885 woningen (55,7% koop, 43,8% huurwoning). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €247.768. Op dit huizenportaal bieden wij het woningaanbod in Ritthem, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €167.000, de gemiddelde huizenprijs is €247.768.
 • In de regio vind je volop opties zoals sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteVlissingen
PlaatsRitthem
Postcode4389
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)44.360
Aantal huishoudens22.342
Aantal huishoudens met kinderen6.132
Gemiddelde huishoudensgrootte1,96
Aantal woningen22.885
Aantal koopwoningen14.398
Aantal huurwoningen8.487
Gemiddelde woonoppervlakte105 m2
Gemiddelde WOZ€167.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.768
Gemiddeld gasverbruik990 m3
Gemiddeld stroomverbruik2230 kWh

Woningaanbod Ritthem juni 2024

In onderstaande weergave verstrekken we het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoek op woningtype, bouwjaar, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als energieneutraal of aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Yerseke, Rilland, Oost-Souburg, Zoutelande of Biggekerke.

woning-te-koop-ritthem

Studio of appartement kopen in Ritthem

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 91 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 790 m3 gas en daarbij 1740 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Ritthem

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 115 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1010 kuub gas + 2390 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Ritthem is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 & 125 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2390 kWh stroom & 1150 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Ritthem

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2700 kWh elektra + 1220 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3170 elektriciteit (kWh) & 1510 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Ritthem

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Ritthem Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop te bevestigen. Door middel van woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Ritthem

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bieden wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Ritthem en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Ritthem helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 – €3.200. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Ritthem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ritthem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Ritthem

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Ritthem en in de buurt. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Ritthem kopen?

In de buurt van de gemeente Vlissingen bestaan er circa 22.885 woningen. De verdeling is als volgt: 14.398 (55,7%) koophuizen en 8.487 (43,8%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 105 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €167.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €247.768. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Ritthem. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Ritthem?

Een huis in Vlissingen verbruikt qua energie gem. zo’n 990 kuub aardgas en 2230 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (790 m3 per jaar aan gas en 1740 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1510 m3 gas voor verwarming en warm water en 3170 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Ritthem passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Ritthem?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 44.360 personen in 22.342 verschillende huishoudens. Het betreft 9.890 eenpersoonshuishoudens, 6.320 families zonder kinderen en 6.132 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 1,96 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Ritthem?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Ritthem realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.vlissingen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4389.

Plaats een reactie