Woning kopen Oost-Souburg

Snel een woning kopen in Oost-Souburg? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zeeland. In de nabije buurt vind je veel faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop tref je hier een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 22.885 huizen (55,7% koophuis, 43,8% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €247.768. Op deze informatieve website blader je door het woningaanbod in Oost-Souburg, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €167.000, de doorsnee verkoopprijs is €247.768.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteVlissingen
PlaatsOost-Souburg
Postcode4388
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)44.360
Aantal huishoudens22.342
Aantal huishoudens met kinderen6.132
Gemiddelde huishoudensgrootte1,96
Aantal woningen22.885
Aantal koopwoningen14.398
Aantal huurwoningen8.487
Gemiddelde woonoppervlakte105 m2
Gemiddelde WOZ€167.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.768
Gemiddeld gasverbruik990 m3
Gemiddeld stroomverbruik2230 kWh

Woningaanbod Oost-Souburg juni 2024

In onderstaande weergave maak je kennis met alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als energieprestaties of aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Ritthem, Yerseke, Zoutelande, Biggekerke & Koudekerke.

woning-te-koop-oost-souburg

Appartement kopen in Oost-Souburg

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 103 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 790 m3 gas en daarbij 1740 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Oost-Souburg

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 71 m2 – 122 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1010 kuub gas en tevens 2390 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Oost-Souburg is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 94 m2 & 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2390 kWh stroom en 1150 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Oost-Souburg

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 – 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2700 kWh stroom + 1220 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3170 stroom (kWh) + 1510 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Oost-Souburg

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Oost-Souburg Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering rond te maken. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Oost-Souburg

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxateurs en makelaars in Oost-Souburg en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Oost-Souburg geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 en €2.600. In het schema hier bieden we gegevens van financieel adviseurs in Oost-Souburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oost-Souburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Oost-Souburg

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Oost-Souburg en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is een woning in Oost-Souburg kopen?

In de hele gemeente Vlissingen vinden we circa 22.885 woonobjecten. Het gaat om 14.398 (55,7%) koophuizen en 8.487 (43,8%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 105 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €167.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €247.768. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oost-Souburg. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Oost-Souburg?

Een huis in Vlissingen verbruikt gemiddeld 990 m3 gas en 2230 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (790 m3 aan gas en 1740 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1510 kuub gas p/jaar en 3170 kWh elektra). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Oost-Souburg passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Oost-Souburg?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 44.360 mensen in 22.342 verschillende huishoudens. Hier wonen 9.890 eenpersoonshuishoudens, 6.320 families zonder kinderen en 6.132 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 1,96 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Oost-Souburg?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Oost-Souburg laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.vlissingen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 4388.

Plaats een reactie