Woning kopen Heveadorp

Wil je een woning kopen in Heveadorp? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de buurt heb je verschillende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien geniet je hier ook van mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 15.003 huizen (62,7% koopwoning, 36,7% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €478.445. Op deze website vind je het nieuwe woningaanbod in Heveadorp, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €299.000, de gemiddelde woningprijs is €478.445.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals restaurants, winkels, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteRenkum
PlaatsHeveadorp
Postcode6869
Netnummer026 (+3126)
Inwoners (gemeente)31.419
Aantal huishoudens14.566
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen15.003
Aantal koopwoningen10.576
Aantal huurwoningen4.427
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€478.445
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Heveadorp juni 2024

In het overzicht hieronder bieden we alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Kies op basis van bouwjaar, woningtype, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijsen andere eigenschappen zoals CV-ketel of aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Wolfheze, Deelen, Heelsum, Doorwerth en Oosterbeek.

woning-te-koop-heveadorp

Appartementen te koop Heveadorp

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 en 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 960 m3 gas + 1950 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Heveadorp

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 & 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1140 kuub gas en doorgaans 2650 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Heveadorp is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2720 kWh stroom + 1360 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Heveadorp

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 120 m2 en 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3100 kWh stroom en 1610 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 154 m2 en 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4230 stroom (kWh) + 2400 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Heveadorp

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je weet wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Heveadorp Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding komt tot stand door de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. A.d.h.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Heveadorp

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tref je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Heveadorp en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Heveadorp helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 en €2.950. In de volgende weergave verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Heveadorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heveadorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Heveadorp

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Heveadorp en direct omgeving. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Heveadorp kopen?

In de hele gemeente Renkum bestaan er circa 15.003 woningen. Het gaat daarbij om 10.576 (62,7%) koophuizen en 4.427 (36,7%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 129 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €299.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €478.445. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heveadorp. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Heveadorp?

Een woonhuis in Renkum gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1430 kuub gas en 2830 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (960 kuub aardgas en 1950 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (2400 m3 aan gas en 4230 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Heveadorp passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Heveadorp?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 31.419 personen die we kunnen onderverdelen in 14.566 gezinnen. Er wonen 5.388 eenpersoonshuishoudens, 4.949 gezinnen zonder kinderen en 4.229 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,09 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Heveadorp?

In deze streek zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Heveadorp bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.renkum.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 6869.

Plaats een reactie