Woning kopen Deelen

Wil je een woning kopen in Deelen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de buurt bestaan er veel voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien vind je hier een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 50.056 huizen (65,7% koop, 34% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €392.419. Op dit huizenplatform check je het woningaanbod in Deelen, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €284.000, de doorsnee verkoopprijs is €392.419.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals sportclubs, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteEde
PlaatsDeelen
Postcode6877
Netnummer026 (+3126)
Inwoners (gemeente)117.165
Aantal huishoudens49.444
Aantal huishoudens met kinderen17.496
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen50.056
Aantal koopwoningen34.236
Aantal huurwoningen15.820
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€284.000
Gemiddelde verkoopprijs€392.419
Gemiddeld gasverbruik1130 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Deelen april 2024

In het schema hierna blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakteen additionele aspecten als energieneutraal of en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Velp, Babberich, Wolfheze, Heveadorp en Heelsum.

woning-te-koop-deelen

Aanbod appartement kopen in Deelen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 103 m2.
 • Het energiegebruik is circa 660 m3 gas en doorgaans 2040 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Deelen

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 & 107 m2.
 • Het energieverbruik is circa 940 kuub gas en gem. 2860 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Deelen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3020 kWh elektriciteit en 1140 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Deelen

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 134 m2 en 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3410 kWh stroom + 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4360 elektra (kWh) & 2070 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Deelen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Deelen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis af te handelen. A.d.h.v. het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Deelen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tonen wij adressen van taxateurs en makelaars in Deelen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Deelen geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 en €2.800. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Deelen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Deelen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Deelen

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Deelen en omliggende plekken. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Deelen kopen?

In en rondom de gemeente Ede registreren wij 50.056 woonhuizen. Het gaat daarbij om 34.236 (65,7%) koopwoningen en 15.820 (34%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 119 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €284.000 en de gem. verkoopprijs is €392.419. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Deelen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Deelen?

Een woonhuis in Ede gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1130 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2940 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (660 m3 gas en 2040 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (2070 kuub gas p/jaar en 4360 kWh elektra). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Deelen passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Deelen?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 117.165 mensen in 49.444 gezinnen. Dit zijn 16.993 eenpersoonshuishoudens, 14.955 gezinnen zonder kinderen en 17.496 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,34 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Deelen?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Deelen plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.ede.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6877.

Plaats een reactie