Woning kopen Wolfheze

Een woning kopen in Wolfheze? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving heb je veel dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 15.003 huizen (62,7% koopwoning, 36,7% huurhuizen). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €478.445. Op deze website check je het nieuwe woningaanbod in Wolfheze, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €299.000, de gemiddelde prijs van een woning is €478.445.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals scholen, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteRenkum
PlaatsWolfheze
Postcode6874
Netnummer026 (+3126)
Inwoners (gemeente)31.419
Aantal huishoudens14.566
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen15.003
Aantal koopwoningen10.576
Aantal huurwoningen4.427
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€478.445
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Wolfheze juli 2024

In het overzicht hieronder check je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Selecteer op perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals duurzaamheid & parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Deelen, Velp, Heveadorp, Heelsum & Doorwerth.

woning-te-koop-wolfheze

Een appartement kopen in Wolfheze

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 & 102 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 960 m3 gas & 1950 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Wolfheze

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 – 113 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1140 kuub gas en daarbij 2650 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Wolfheze is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 126 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2720 kWh elektra en 1360 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Wolfheze

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3100 kWh stroom en 1610 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4230 stroom (kWh) en 2400 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Wolfheze

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Wolfheze Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Gebaseerd op het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Wolfheze

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Wolfheze en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Wolfheze helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 & €2.550. In onderstaande lijst check je adressen van financieel adviseurs in Wolfheze.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wolfheze. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Wolfheze

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Wolfheze en omgeving. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Wolfheze kopen?

In de buurt van de gemeente Renkum bestaan er circa 15.003 woonobjecten. Dit zijn 10.576 (62,7%) koophuizen en 4.427 (36,7%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 129 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €299.000 en de gem. marktprijs is €478.445. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wolfheze. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Wolfheze?

Een woonhuis in Renkum verbruikt qua energie gem. zo’n 1430 m3 gas en 2830 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (960 m3 aan gas en 1950 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (2400 kuub gas p/jaar en 4230 kWh electriciteit). Veel bezitters van huizen te koop in Wolfheze passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Wolfheze?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 31.419 mensen in 14.566 huishoudens. Dit zijn 5.388 eenpersoonshuishoudens, 4.949 families zonder kinderen en 4.229 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,09 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de koopakte en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Wolfheze?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Wolfheze bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.renkum.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6874.

Plaats een reactie