Woning kopen Heelsum

Snel een woning kopen in Heelsum? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de regio zijn er veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien tref je hier een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 15.003 huizen (62,7% koophuis, 36,7% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €478.445. Op dit woningplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Heelsum, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit tussenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €299.000, de gemiddelde woningprijs is €478.445.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, restaurants, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteRenkum
PlaatsHeelsum
Postcode6866
Netnummer0317 (+31317)
Inwoners (gemeente)31.419
Aantal huishoudens14.566
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen15.003
Aantal koopwoningen10.576
Aantal huurwoningen4.427
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€478.445
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Heelsum juli 2024

Hieronder check je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op woningtype, woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieneutraal en en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Heveadorp, Wolfheze, Doorwerth, Oosterbeek of Huissen.

woning-te-koop-heelsum

Appartementen te koop Heelsum

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 96 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 960 m3 gas en doorgaans 1950 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Heelsum

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 en 115 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1140 kuub gas & 2650 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Heelsum is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 & 124 m2.
 • Schatting: er wordt 2720 kWh elektra + 1360 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Heelsum

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 – 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3100 kWh elektriciteit & 1610 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 – 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4230 elektra (kWh) en 2400 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Heelsum

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Heelsum Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop definitief te regelen. Op basis van aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Heelsum

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Heelsum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Heelsum geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.900 – €2.900. In het schema hier verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Heelsum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heelsum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Heelsum

In juli 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Heelsum en omgeving. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Heelsum kopen?

In en rondom de gemeente Renkum bestaan er circa 15.003 huizen. Het gaat daarbij om 10.576 (62,7%) koopwoningen en 4.427 (36,7%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 129 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €299.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €478.445. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heelsum. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Heelsum?

Een huis in Renkum gebruikt gemiddeld 1430 kuub aardgas en 2830 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (960 kuub gas p/jaar en 1950 stroom (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (2400 m3 aan gas en 4230 electriciteit (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Heelsum passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Heelsum?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 31.419 inwoners in 14.566 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 5.388 eenpersoonshuishoudens, 4.949 gezinnen zonder kinderen en 4.229 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,09 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Heelsum?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Heelsum laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.renkum.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 6866.

Plaats een reactie