Woning kopen Angerlo

Jouw volgende woning kopen in Angerlo? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de buurt vind je allerhande dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens geniet je hier ook van een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 20.227 woningen (63,4% koophuis, 36,5% huur). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €305.045. Op dit woningplatform bieden wij het laatste woningaanbod in Angerlo, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €212.000, de gemiddelde woningprijs is €305.045.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals restaurants, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZevenaar
PlaatsAngerlo
Postcode6986
Netnummer0313 (+31313)
Inwoners (gemeente)43.750
Aantal huishoudens19.850
Aantal huishoudens met kinderen6.592
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen20.227
Aantal koopwoningen16.594
Aantal huurwoningen3.633
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.045
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Angerlo juni 2024

Bijgaand ontdek je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, liggingen additionele aspecten als verwarming en parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Giesbeek, Lathum, Tonden, Leuvenheim & Hall.

woning-te-koop-angerlo

Een appartement kopen in Angerlo

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 740 m3 gas + 2120 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Angerlo

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 119 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1060 kuub gas en gem. 2790 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Angerlo is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 en 118 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2950 kWh stroom + 1190 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Angerlo

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 & 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3280 kWh stroom & 1340 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 & 197 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4060 elektra (kWh) & 1790 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Angerlo

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Angerlo Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te ronden. Op basis van aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Angerlo

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tref je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Angerlo en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Angerlo geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 – €3.150. In de lijst hierna check je adressen van financieel adviseurs in Angerlo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Angerlo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Angerlo

Recent (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Angerlo en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Angerlo kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Zevenaar zijn er 20.227 woonhuizen. Dit zijn 16.594 (63,4%) koophuizen en 3.633 (36,5%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 129 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €212.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €305.045. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Angerlo. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Angerlo?

Een woonhuis in Zevenaar gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1190 m3 gas en 2970 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (740 kuub gas en 2120 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1790 m3 gas en 4060 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Angerlo passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Angerlo?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 43.750 mensen die we kunnen onderverdelen in 19.850 gezinnen. Dat betreffen 6.537 eenpersoonshuishoudens, 6.721 gezinnen zonder kinderen en 6.592 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,18 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Angerlo?

In deze regio vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Angerlo zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.zevenaar.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6986.

Plaats een reactie