Woning kopen Velp

Een woning kopen in Velp? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de regio bestaan er voldoende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop ontdek je hier een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 21.281 woningen (54,9% koop, 43,9% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €367.012. Op deze pagina blader je door het beschikbare woningaanbod in Velp, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €236.000, de gemiddelde woningprijs is €367.012.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals kinderopvang, winkels, scholen, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteRheden
PlaatsVelp
Postcode6881
Netnummer026 (+3126)
Inwoners (gemeente)43.761
Aantal huishoudens21.128
Aantal huishoudens met kinderen6.056
Gemiddelde huishoudensgrootte2,02
Aantal woningen21.281
Aantal koopwoningen15.733
Aantal huurwoningen5.548
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€367.012
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Velp april 2024

In ons overzicht maak je kennis met optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, liggingen meer onderwerpen zoals CV-ketel en en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Babberich, Pannerden, Deelen, Wolfheze of Heveadorp.

woning-te-koop-velp

Studio of appartement kopen in Velp

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 870 m3 gas en doorgaans 1880 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Velp

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 123 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1180 kuub gas & 2590 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Velp is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2760 kWh stroom & 1380 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Velp

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 en 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3040 kWh stroom en 1570 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 4130 stroom (kWh) & 2360 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Velp

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Velp Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zal afhangen van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis in orde te maken. Op basis van het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Velp

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Velp en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Velp helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 & €3.050. In de opsomming hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Velp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Velp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Velp

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Velp en in de buurt. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Velp kopen?

In de hele gemeente Rheden bestaan er circa 21.281 woningen. De verdeling is als volgt: 15.733 (54,9%) koophuizen en 5.548 (43,9%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 119 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €236.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €367.012. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Velp. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Velp?

Een woonobject in Rheden kent een gem. verbruik van 1330 kuub gas en 2680 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (870 m3 aan gas en 1880 kWh elektra. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (2360 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4130 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Velp passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Velp?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 43.761 mensen die we kunnen onderverdelen in 21.128 huishoudens. Er wonen 8.644 eenpersoonshuishoudens, 6.428 families zonder kinderen en 6.056 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,02 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Velp?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Velp plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.rheden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 6880, 6881, 6882, 6883.

Plaats een reactie