Woning kopen Babberich

Een woning kopen in Babberich? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de buurt heb je toegang tot allerhande voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook is er vlakbij een park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 20.227 woningen (63,4% koophuis, 36,5% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €305.045. Op dit woningplatform tonen wij het beschikbare woningaanbod in Babberich, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €212.000, de gemiddelde prijs van een woning is €305.045.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, scholen, winkels, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZevenaar
PlaatsBabberich
Postcode6909
Netnummer0316 (+31316)
Inwoners (gemeente)43.750
Aantal huishoudens19.850
Aantal huishoudens met kinderen6.592
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen20.227
Aantal koopwoningen16.594
Aantal huurwoningen3.633
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.045
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Babberich juni 2024

In ons overzicht check je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals isolatie en en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Pannerden, Aerdt, Velp, Deelen & Wolfheze.

woning-te-koop-babberich

Een appartement kopen in Babberich

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 104 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 740 m3 gas en gem. 2120 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Babberich

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 en 124 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 kuub gas en 2790 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Babberich is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 & 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2950 kWh elektriciteit & 1190 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Babberich

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3280 kWh stroom en 1340 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4060 stroom (kWh) & 1790 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Babberich

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Babberich zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod zal afhangen van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. D.m.v. woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Babberich

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Babberich en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Babberich geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 & €2.700. In de volgende weergave vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Babberich.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Babberich. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Babberich

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Babberich en net daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Airco.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Babberich kopen?

In en rondom de gemeente Zevenaar vind je ongeveer 20.227 huizen. Het gaat daarbij om 16.594 (63,4%) koophuizen en 3.633 (36,5%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 129 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €212.000 en de gem. marktprijs is €305.045. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Babberich. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Babberich?

Een woonhuis in Zevenaar gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1190 m3 per jaar aan gas en 2970 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (740 kuub gas p/jaar en 2120 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1790 m3 per jaar aan gas en 4060 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Babberich passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Babberich?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 43.750 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.850 verschillende huishoudens. Er wonen 6.537 eenpersoonshuishoudens, 6.721 huishoudens zonder kinderen en 6.592 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,18 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Babberich?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Babberich laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.zevenaar.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 6909.

Plaats een reactie