Woning kopen Pannerden

Ga je een woning kopen in Pannerden? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de regio bestaan er verschillende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop ontdek je hier een park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 20.227 woningen (63,4% koop, 36,5% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €305.045. Op dit woningportaal bieden wij het actuele woningaanbod in Pannerden, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €212.000, de gemiddelde woningprijs is €305.045.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZevenaar
PlaatsPannerden
Postcode6911
Netnummer0316 (+31316)
Inwoners (gemeente)43.750
Aantal huishoudens19.850
Aantal huishoudens met kinderen6.592
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen20.227
Aantal koopwoningen16.594
Aantal huurwoningen3.633
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.045
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Pannerden juni 2024

In onderstaande weergave vind je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als verwarming of parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Aerdt, Herwen, Babberich, Velp & Deelen.

woning-te-koop-pannerden

Appartementen te koop Pannerden

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 en 90 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 740 m3 gas en tevens 2120 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Pannerden

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 112 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en daarbij 2790 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Pannerden is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 & 127 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2950 kWh stroom en 1190 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Pannerden

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 134 m2 en 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3280 kWh elektriciteit + 1340 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 – 204 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4060 elektriciteit (kWh) & 1790 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Pannerden

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Pannerden Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning te bevestigen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Pannerden

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in Pannerden en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Pannerden geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 & €2.950. In de opsomming hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Pannerden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Pannerden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Pannerden

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Pannerden en daarbuiten. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Pannerden kopen?

In de buurt van de gemeente Zevenaar zijn er 20.227 huizen. We maken onderscheid tussen 16.594 (63,4%) koopwoningen en 3.633 (36,5%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 129 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €212.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €305.045. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Pannerden. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Pannerden?

Een woning in Zevenaar verbruikt qua energie gem. zo’n 1190 m3 per jaar aan gas en 2970 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (740 m3 gas voor verwarming en warm water en 2120 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1790 m3 gas en 4060 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Pannerden passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Pannerden?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 43.750 inwoners in 19.850 huishoudens. Dit zijn 6.537 eenpersoonshuishoudens, 6.721 families zonder kinderen en 6.592 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,18 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Vervolgens begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Pannerden?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Pannerden realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.zevenaar.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6911.

Plaats een reactie