Woning kopen Elst

Een woning kopen in Elst? Het is een erg populaire plek in de provincie Utrecht. In deze levendige buurt zijn er diverse dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop tref je hier een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 8.287 huizen (64,8% koopwoning, 34,9% huur). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €447.720. Op dit woningportaal blader je door het actuele woningaanbod in Elst, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Utrecht.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €304.000, de gemiddelde huizenprijs is €447.720.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteRhenen
PlaatsElst
Postcode3922
Netnummer0318 (+31318)
Inwoners (gemeente)20.119
Aantal huishoudens8.286
Aantal huishoudens met kinderen3.034
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen8.287
Aantal koopwoningen6.564
Aantal huurwoningen1.723
Gemiddelde woonoppervlakte134 m2
Gemiddelde WOZ€304.000
Gemiddelde verkoopprijs€447.720
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3070 kWh

Woningaanbod Elst mei 2024

Met onze huizenzoeker blader je door alle huizen die te koop staan in mei 2024. Filter eenvoudig op woningtype, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen relevante factoren als verwarming of rolstoelvriendelijk. Bel of mail de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Doorn, Cothen, Uddel, Garderen en Hoevelaken.

woning-te-koop-elst

Eigen appartement kopen in Elst

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 94 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas + 2220 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Elst

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 124 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1080 kuub gas en gem. 2710 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Elst is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 115 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2910 kWh elektriciteit & 1240 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Elst

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 – 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3280 kWh elektra en 1510 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 – 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4360 elektra (kWh) & 2070 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Elst

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Elst Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod komt tot stand door de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering af te ronden. Op basis van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Elst

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel tonen wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Elst en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Elst geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 en €2.550. In de opsomming hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Elst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Elst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Elst

Recent (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Elst en direct omgeving. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost gemiddeld een woning in Elst kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Rhenen bestaan er circa 8.287 woonobjecten. Je vindt hier circa 6.564 (64,8%) koopwoningen en 1.723 (34,9%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 134 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €304.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €447.720. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Elst. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Elst?

Een woning in Rhenen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1310 kuub gas p/jaar en 3070 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (760 m3 gas en 2220 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (2070 kuub gas en 4360 elektra (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Elst passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Elst?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 20.119 personen in 8.286 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.563 eenpersoonshuishoudens, 2.689 families zonder kinderen en 3.034 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,39 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Elst?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Elst realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.rhenen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 3921, 3922.

Plaats een reactie