Woning kopen Holten

Ga je een woning kopen in Holten? Het is een heerlijke plek in de provincie Overijssel. In de regio vind je veel faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarbij ontdek je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 14.867 huizen (69,1% koopwoning, 30,7% huurhuizen). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €342.796. Op deze website bekijk je het huidige woningaanbod in Holten, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €256.000, de gemiddelde verkoopprijs is €342.796.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, scholen, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteRijssen-Holten
PlaatsHolten
Postcode7451
Netnummer0548 (+31548)
Inwoners (gemeente)38.177
Aantal huishoudens14.326
Aantal huishoudens met kinderen6.240
Gemiddelde huishoudensgrootte2,63
Aantal woningen14.867
Aantal koopwoningen11.745
Aantal huurwoningen3.122
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€342.796
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Holten juli 2024

Hieronder ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoom verder in op bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamersen meer onderwerpen zoals energieneutraal of en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Rijssen, Zuna, Haarle, Nijverdal & Steenenkamer.

woning-te-koop-holten

Aanbod appartement kopen in Holten

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 en 99 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 880 m3 gas en +/- 2110 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Holten

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 113 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1190 kuub gas en +/- 2800 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Holten is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2990 kWh stroom en 1350 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Holten

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 – 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3280 kWh stroom + 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4050 elektra (kWh) + 1990 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Holten

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Holten Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning rond te maken. Door middel van de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Holten

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Holten en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Holten geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 & €2.900. In het schema hier bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Holten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Holten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Holten

In juli 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Holten en daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Holten kopen?

In de hele gemeente Rijssen-Holten registreren wij 14.867 woonhuizen. Dit zijn 11.745 (69,1%) koopwoningen en 3.122 (30,7%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 136 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €256.000 en de gem. marktprijs is €342.796. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Holten. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Holten?

Een woonobject in Rijssen-Holten kent een gem. verbruik van 1400 m3 per jaar aan gas en 3080 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (880 kuub gas en 2110 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1990 m3 aan gas en 4050 stroom (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Holten passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Holten?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 38.177 personen die we kunnen onderverdelen in 14.326 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 3.656 eenpersoonshuishoudens, 4.430 families zonder kinderen en 6.240 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,63 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Holten?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Holten laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.rijssen-holten.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 7450, 7451.

Plaats een reactie