Woning kopen Nijverdal

Alles weten over woning kopen in Nijverdal? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Overijssel. In de omgeving bestaan er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 14.959 huizen (72,3% koophuis, 27,4% huur). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €334.791. Op dit huizenplatform ontdek je het actuele woningaanbod in Nijverdal, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €256.000, de gemiddelde huizenprijs is €334.791.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHellendoorn
PlaatsNijverdal
Postcode7441
Netnummer0548 (+31548)
Inwoners (gemeente)35.916
Aantal huishoudens14.721
Aantal huishoudens met kinderen5.626
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen14.959
Aantal koopwoningen12.680
Aantal huurwoningen2.279
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€334.791
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Nijverdal april 2024

Bijgaand vind je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, ligging, woningtypeen additionele aspecten als CV-ketel of aanwezigheid van een garage. Bel of mail de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Haarle, Holten, Steenenkamer, Bathmen & Okkenbroek.

woning-te-koop-nijverdal

Appartementen te koop Nijverdal

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 820 m3 gas & 2040 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Nijverdal

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 70 m2 en 121 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1120 kuub gas en +/- 2740 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Nijverdal is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 – 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2930 kWh elektriciteit + 1280 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Nijverdal

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 & 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3270 kWh elektriciteit & 1430 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4000 elektriciteit (kWh) en 1910 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Nijverdal

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Nijverdal Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Aan de hand van het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Nijverdal

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Nijverdal en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Nijverdal geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 en €3.000. In de opsomming hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Nijverdal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nijverdal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Nijverdal

De afgelopen periode (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Nijverdal en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Nijverdal kopen?

In de buurt van de gemeente Hellendoorn zijn er 14.959 woningen. Je vindt hier circa 12.680 (72,3%) koophuizen en 2.279 (27,4%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 132 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €256.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €334.791. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nijverdal. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nijverdal?

Een woonhuis in Hellendoorn verbruikt qua energie gem. zo’n 1380 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3110 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (820 m3 gas voor verwarming en warm water en 2040 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4000 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Nijverdal passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Nijverdal?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 35.916 personen in 14.721 verschillende gezinnen. Het betreft 4.132 eenpersoonshuishoudens, 4.963 families zonder kinderen en 5.626 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,4 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Nijverdal?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Nijverdal zetten. Neem contact op met de gemeente (www.hellendoorn.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 7440, 7441, 7442, 7443.

Plaats een reactie