Woning kopen Haarle

Jouw ideale woning kopen in Haarle? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Overijssel. In deze levendige buurt zijn er veel voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien is er vlakbij mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 14.959 huizen (72,3% koop, 27,4% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €334.791. Op dit huizenplatform bieden wij het recente woningaanbod in Haarle, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €256.000, de gemiddelde woningprijs is €334.791.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals kinderopvang, winkels, restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHellendoorn
PlaatsHaarle
Postcode7448
Netnummer0548 (+31548)
Inwoners (gemeente)35.916
Aantal huishoudens14.721
Aantal huishoudens met kinderen5.626
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen14.959
Aantal koopwoningen12.680
Aantal huurwoningen2.279
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€334.791
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Haarle april 2024

In het schema hierna maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in april 2024. Selecteer op woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woningtypeen meer onderwerpen zoals verwarming of mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Holten, Rijssen, Nijverdal, Steenenkamer en Bathmen.

woning-te-koop-haarle

Een appartement kopen in Haarle

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas en gem. 2040 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Haarle

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 121 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1120 kuub gas en +/- 2740 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Haarle is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 & 112 m2.
 • Schatting: er wordt 2930 kWh elektra & 1280 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Haarle

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 & 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3270 kWh elektra en 1430 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4000 stroom (kWh) en 1910 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Haarle

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Haarle Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering te bevestigen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Haarle

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Haarle en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Haarle geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 – €2.950. In de lijst hierna tref je gegevens van financieel adviseurs in Haarle.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haarle. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Haarle

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Haarle en in de buurt. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost nu een woning in Haarle kopen?

In de gemeente Hellendoorn zijn er 14.959 huizen. Dit zijn 12.680 (72,3%) koophuizen en 2.279 (27,4%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 132 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €256.000 en de gem. verkoopprijs is €334.791. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haarle. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Haarle?

Een woonobject in Hellendoorn verbruikt gemiddeld 1380 m3 gas voor verwarming en warm water en 3110 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (820 kuub gas en 2040 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1910 kuub gas p/jaar en 4000 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Haarle passen duurzame oplossingen als warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Haarle?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 35.916 personen die we kunnen onderverdelen in 14.721 huishoudens. Het gaat om 4.132 eenpersoonshuishoudens, 4.963 families zonder kinderen en 5.626 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,4 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Haarle?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Haarle realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.hellendoorn.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 7448.

Plaats een reactie