Woning kopen Zuna

Wil je een woning kopen in Zuna? Het is een gezellige plaats in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek bestaan er verschillende voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 9.930 huizen (72,5% koophuis, 26,4% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €376.444. Op deze website ontdek je het recente woningaanbod in Zuna, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Er is een mix van benedenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €275.000, de gemiddelde verkoopprijs is €376.444.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals sportclubs, scholen, kinderopvang, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteWierden
PlaatsZuna
Postcode7466
Netnummer0548 (+31548)
Inwoners (gemeente)24.446
Aantal huishoudens9.633
Aantal huishoudens met kinderen3.960
Gemiddelde huishoudensgrootte2,52
Aantal woningen9.930
Aantal koopwoningen8.471
Aantal huurwoningen1.459
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€275.000
Gemiddelde verkoopprijs€376.444
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3280 kWh

Woningaanbod Zuna juli 2024

In deze lijst check je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Selecteer op woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woningtypeen meer onderwerpen zoals energieprestaties of rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Enter, Goor, Rijssen, Holten & Haarle.

woning-te-koop-zuna

Appartement kopen in Zuna

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 92 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 850 m3 gas en tevens 2270 kWh stroom.

Rijtjeshuis Zuna

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 & 112 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1120 kuub gas en daarbij 2780 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Zuna is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 – 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2950 kWh elektriciteit en 1260 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Zuna

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 129 m2 – 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3310 kWh stroom & 1410 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 & 204 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4160 elektriciteit (kWh) + 1830 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Zuna

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als hij berekend heeft wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Zuna Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Zuna

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Zuna en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Zuna geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 en €2.850. In het schema hier vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Zuna.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zuna. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Zuna

Deze maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Zuna en omliggende plekken. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Zuna kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Wierden vinden we circa 9.930 woonhuizen. Het gaat daarbij om 8.471 (72,5%) koophuizen en 1.459 (26,4%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 136 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €275.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €376.444. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zuna. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Zuna?

Een huis in Wierden verbruikt gemiddeld 1390 m3 aan gas en 3280 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (850 kuub aardgas en 2270 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1830 m3 gas voor verwarming en warm water en 4160 kWh electriciteit). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Zuna passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Zuna?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 24.446 inwoners in 9.633 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.430 eenpersoonshuishoudens, 3.243 huishoudens zonder kinderen en 3.960 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,52 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Zuna?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Zuna plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.wierden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7466.

Plaats een reactie