Woning kopen Rijssen

Ga je een woning kopen in Rijssen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In de buurt zijn er diverse dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 14.867 huizen (69,1% koopwoning, 30,7% huurhuis). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €342.796. Op deze website blader je door het beschikbare woningaanbod in Rijssen, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €256.000, de gemiddelde verkoopprijs is €342.796.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals winkels, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteRijssen-Holten
PlaatsRijssen
Postcode7461
Netnummer0548 (+31548)
Inwoners (gemeente)38.177
Aantal huishoudens14.326
Aantal huishoudens met kinderen6.240
Gemiddelde huishoudensgrootte2,63
Aantal woningen14.867
Aantal koopwoningen11.745
Aantal huurwoningen3.122
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€342.796
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Rijssen juli 2024

Met onze huizenzoeker bieden we alle huizen die te koop staan in juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energieneutraal of parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Zuna, Enter, Holten, Haarle & Nijverdal.

woning-te-koop-rijssen

Appartement kopen in Rijssen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 103 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 880 m3 gas en 2110 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Rijssen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 – 121 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1190 kuub gas en daarbij 2800 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Rijssen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 96 m2 en 126 m2.
 • Schatting: er wordt 2990 kWh stroom en 1350 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Rijssen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 & 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3280 kWh elektra + 1460 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 4050 elektra (kWh) en 1990 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Rijssen

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Rijssen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zal afhangen van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Op basis van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Rijssen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder vind je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Rijssen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Rijssen helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 – €2.750. In onderstaande lijst check je gegevens van financieel adviseurs in Rijssen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rijssen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Rijssen

Recent (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Rijssen en omliggende plekken. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Rijssen kopen?

In de gemeente Rijssen-Holten registreren wij 14.867 woningen. Het gaat om 11.745 (69,1%) koopwoningen en 3.122 (30,7%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €256.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €342.796. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Rijssen. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Rijssen?

Een woonhuis in Rijssen-Holten verbruikt gemiddeld 1400 m3 gas en 3080 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (880 kuub gas en 2110 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1990 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4050 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Rijssen passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Rijssen?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 38.177 personen die we kunnen onderverdelen in 14.326 verschillende huishoudens. Het gaat om 3.656 eenpersoonshuishoudens, 4.430 families zonder kinderen en 6.240 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,63 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Rijssen?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Rijssen bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.rijssen-holten.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 7460, 7461, 7462, 7463.

Plaats een reactie