Woning kopen Enter

Jouw ideale woning kopen in Enter? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In de regio zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast vind je hier een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 9.930 woningen (72,5% koop, 26,4% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €376.444. Op deze informatieve website vind je het recente woningaanbod in Enter, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €275.000, de gemiddelde verkoopprijs is €376.444.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals winkels, kinderopvang, scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteWierden
PlaatsEnter
Postcode7468
Netnummer0547 (+31547)
Inwoners (gemeente)24.446
Aantal huishoudens9.633
Aantal huishoudens met kinderen3.960
Gemiddelde huishoudensgrootte2,52
Aantal woningen9.930
Aantal koopwoningen8.471
Aantal huurwoningen1.459
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€275.000
Gemiddelde verkoopprijs€376.444
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3280 kWh

Woningaanbod Enter juli 2024

Onderstaand ontdek je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen extra details als woninglabel & aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Goor, Markelo, Zuna, Rijssen en Holten.

woning-te-koop-enter

Appartementen te koop Enter

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 850 m3 gas en 2270 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Enter

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 70 m2 & 112 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1120 kuub gas & 2780 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Enter is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2950 kWh elektriciteit en 1260 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Enter

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 – 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3310 kWh elektra & 1410 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 – 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4160 elektra (kWh) + 1830 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Enter

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Enter Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. D.m.v. het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Enter

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder tonen wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Enter en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Enter helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 en €3.200. In de volgende weergave verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Enter.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Enter. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Enter

In juli 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Enter en in de buurt. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Enter kopen?

In de gemeente Wierden vinden we circa 9.930 woningen. We maken onderscheid tussen 8.471 (72,5%) koophuizen en 1.459 (26,4%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €275.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €376.444. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Enter. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Enter?

Een woning in Wierden verbruikt gemiddeld 1390 kuub gas p/jaar en 3280 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (850 kuub aardgas en 2270 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1830 m3 aan gas en 4160 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Enter passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Enter?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 24.446 personen die we kunnen onderverdelen in 9.633 huishoudens. Het betreft 2.430 eenpersoonshuishoudens, 3.243 families zonder kinderen en 3.960 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,52 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Enter?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Enter bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.wierden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 7468.

Plaats een reactie