Woning kopen Wassenaar

Wil je een woning kopen in Wassenaar? Het is een geweldige plek in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt zijn er diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 12.287 huizen (56,4% koopwoning, 42,5% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €910.810. Op dit huizenportaal bekijk je het nieuwe woningaanbod in Wassenaar, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €607.000, de doorsnee verkoopprijs is €910.810.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals sportclubs, openbaar vervoer, scholen, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteWassenaar
Postcode2242
Netnummer070 (+3170)
Inwoners (gemeente)26.305
Aantal huishoudens11.529
Aantal huishoudens met kinderen4.143
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen12.287
Aantal koopwoningen8.787
Aantal huurwoningen3.500
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€607.000
Gemiddelde verkoopprijs€910.810
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3300 kWh

Woningaanbod Wassenaar mei 2024

Met onze woningzoeker ontdek je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Kies op basis van aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energieneutraal & en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Katwijk, Noordwijk & Hillegom.

woning-te-koop-wassenaar

Appartementen te koop Wassenaar

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 91 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 950 m3 gas en tevens 2120 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Wassenaar

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 120 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1350 kuub gas en doorgaans 3000 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Wassenaar is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 en 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3360 kWh stroom & 1670 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Wassenaar

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 en 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4700 kWh stroom en 2510 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 204 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 5330 elektra (kWh) & 3110 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Wassenaar

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Wassenaar Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop definitief te regelen. Op basis van aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Wassenaar

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Wassenaar en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Wassenaar helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 – €3.000. In de volgende weergave tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Wassenaar.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wassenaar. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Wassenaar

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Wassenaar en omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Wassenaar kopen?

In deze gemeente Wassenaar bestaan er circa 12.287 woningen. Het gaat daarbij om 8.787 (56,4%) koophuizen en 3.500 (42,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 154 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €607.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €910.810. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wassenaar. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Wassenaar?

Een woonhuis in Wassenaar verbruikt qua energie gem. zo’n 1640 kuub gas en 3300 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (950 m3 per jaar aan gas en 2120 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (3110 m3 gas en 5330 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Wassenaar passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Wassenaar?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 26.305 personen in 11.529 verschillende gezinnen. Hier wonen 4.050 eenpersoonshuishoudens, 3.336 gezinnen zonder kinderen en 4.143 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,24 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Nu komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Wassenaar?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Wassenaar bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.wassenaar.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 2240, 2241, 2242, 2243, 2244, 2245.

Plaats een reactie