Woning kopen Voorschoten

Jouw aanstaande woning kopen in Voorschoten? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek bestaan er allerhande faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 11.504 woningen (63,2% koop, 36,7% huurwoningen). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €512.475. Op deze website bieden wij het laatste woningaanbod in Voorschoten, namen en adressen van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €370.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €512.475.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteVoorschoten
Postcode2252
Netnummer071 (+3171)
Inwoners (gemeente)25.596
Aantal huishoudens11.225
Aantal huishoudens met kinderen4.072
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.504
Aantal koopwoningen7.353
Aantal huurwoningen4.151
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€370.000
Gemiddelde verkoopprijs€512.475
Gemiddeld gasverbruik1160 m3
Gemiddeld stroomverbruik2850 kWh

Woningaanbod Voorschoten mei 2024

Hieronder tref je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, vraagprijsen relevante factoren als energieneutraal of mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Katwijk & Noordwijk.

woning-te-koop-voorschoten

Eigen appartement kopen in Voorschoten

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 & 91 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en +/- 2110 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Voorschoten

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 109 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1200 kuub gas en daarbij 3060 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Voorschoten is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 131 m2.
 • Schatting: er wordt 3270 kWh elektra & 1490 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Voorschoten

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3720 kWh stroom en 1880 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 – 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4860 stroom (kWh) + 2360 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Voorschoten

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Voorschoten Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. D.m.v. aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Voorschoten

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Voorschoten en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Voorschoten geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 en €3.050. In de volgende weergave bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Voorschoten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Voorschoten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Voorschoten

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Voorschoten en daarbuiten. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is een woning in Voorschoten kopen?

In deze gemeente Voorschoten vind je ongeveer 11.504 huizen. De verdeling is als volgt: 7.353 (63,2%) koophuizen en 4.151 (36,7%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 120 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €370.000 en de gem. verkoopprijs is €512.475. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Voorschoten. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Voorschoten?

Een huishouden in Voorschoten verbruikt gemiddeld 1160 m3 per jaar aan gas en 2850 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (770 kuub aardgas en 2110 kWh stroom. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (2360 m3 gas en 4860 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Voorschoten passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Voorschoten?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 25.596 mensen in 11.225 gezinnen. Dat betreffen 3.776 eenpersoonshuishoudens, 3.377 gezinnen zonder kinderen en 4.072 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,25 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Daarna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Voorschoten?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Voorschoten realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.voorschoten.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2250, 2251, 2252, 2253, 2254.

Plaats een reactie