Woning kopen Roerdalen

Plannen om een woning te kopen in Roerdalen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. In en rondom deze plek bestaan er verschillende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast is er vlakbij een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 9.554 woningen (74,2% koophuis, 25,7% huurhuis). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €306.118. Op deze pagina tonen wij het woningaanbod in Roerdalen, adresgegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €230.000, de basis verkoopprijs is €306.118.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6077
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)20.574
Aantal huishoudens9.362
Aantal huishoudens met kinderen2.951
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen9.554
Aantal koopwoningen8.658
Aantal huurwoningen896
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€230.000
Gemiddelde verkoopprijs€306.118
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Roerdalen juni 2024

In deze lijst tref je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Selecteer op bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, ligging, aantal kamersen extra details als verwarming of de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Leudal, Echt-Susteren, Maasgouw, Roermond en Nederweert.

woning-te-koop-roerdalen

Eigen appartement kopen in Roerdalen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en 2100 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Roerdalen

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 89 m2 en 115 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en +/- 2810 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Roerdalen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 88 m2 & 125 m2.
 • Schatting: er wordt 2910 kWh stroom + 1300 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Roerdalen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 125 m2 en 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2980 kWh elektriciteit en 1370 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 150 m2 & 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3810 elektriciteit (kWh) & 1850 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Roerdalen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Roerdalen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te handelen. Op basis van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Roerdalen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel vind je adressen van taxateurs en makelaars in Roerdalen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Roerdalen helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.550 en €2.550. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Roerdalen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Roerdalen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Roerdalen

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Roerdalen en net daarbuiten. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Roerdalen kopen?

In deze gemeente Roerdalen vind je ongeveer 9.554 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 8.658 (74,2%) koopwoningen en 896 (25,7%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 157 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €230.000 en de gem. verkoopprijs is €306.118. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Roerdalen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Roerdalen?

Een huis in Roerdalen verbruikt gemiddeld 1440 kuub gas en 3150 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 2100 kWh stroom. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1850 m3 gas voor verwarming en warm water en 3810 elektra (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Roerdalen passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Roerdalen?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 20.574 mensen die we kunnen onderverdelen in 9.362 verschillende huishoudens. Hier wonen 2.875 eenpersoonshuishoudens, 3.536 huishoudens zonder kinderen en 2.951 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,16 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Roerdalen?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Roerdalen laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.roerdalen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 6063.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie