Woning kopen Hoek van Holland

Wil je een woning kopen in Hoek van Holland? Het is een geweldige plek in de provincie Zuid-Holland. In de regio heb je toegang tot voldoende voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 317.945 woningen (35,1% koophuis, 64,4% huur). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €364.018. Op dit woningportaal ontdek je het beschikbare woningaanbod in Hoek van Holland, adressen van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €364.018.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals kinderopvang, scholen, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteRotterdam
PlaatsHoek van Holland
Postcode3151
Netnummer0174 (+31174)
Inwoners (gemeente)651.157
Aantal huishoudens328.283
Aantal huishoudens met kinderen96.065
Gemiddelde huishoudensgrootte1,95
Aantal woningen317.945
Aantal koopwoningen81.205
Aantal huurwoningen236.740
Gemiddelde woonoppervlakte90 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.018
Gemiddeld gasverbruik770 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Hoek van Holland mei 2024

In ons overzicht check je het actuele woningaanbod van mei 2024. Selecteer op vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieprestaties of mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Maasland, Rhoon, Heerjansdam, Goudriaan en Ottoland.

woning-te-koop-hoek-van-holland

Een appartement kopen in Hoek van Holland

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 90 m2.
 • Het energiegebruik is circa 670 m3 gas en daarbij 2030 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Hoek van Holland

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 107 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 920 kuub gas en gem. 2980 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Hoek van Holland is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 & 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3130 kWh stroom & 1130 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Hoek van Holland

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 151 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3850 kWh elektra & 1480 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 en 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 4660 elektriciteit (kWh) & 2000 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Hoek van Holland

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Hoek van Holland zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering rond te maken. Door middel van aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Hoek van Holland

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Hoek van Holland en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Hoek van Holland geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 & €3.100. In de tabel hieronder vind je adressen van financieel adviseurs in Hoek van Holland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoek van Holland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Hoek van Holland

Deze maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Hoek van Holland en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Hoek van Holland kopen?

In deze gemeente Rotterdam vind je ongeveer 317.945 huizen. Het gaat om 81.205 (35,1%) koophuizen en 236.740 (64,4%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 90 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €222.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €364.018. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoek van Holland. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Hoek van Holland?

Een woonobject in Rotterdam gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 770 m3 per jaar aan gas en 2310 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (670 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2030 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2000 kuub gas en 4660 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Hoek van Holland passen duurzame oplossingen als zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Hoek van Holland?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 651.157 mensen in 328.283 huishoudens. Dit zijn 158.909 eenpersoonshuishoudens, 73.309 families zonder kinderen en 96.065 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 1,95 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Hoek van Holland?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hoek van Holland plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.rotterdam.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 3150, 3151.

Plaats een reactie