Woning kopen Maasland

Alles weten over woning kopen in Maasland? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije buurt heb je allerhande voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 7.996 huizen (73,6% koop, 26,4% huurwoningen). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €428.303. Op Woningassistent.nl blader je door het actuele woningaanbod in Maasland, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €356.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €428.303.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals sportclubs, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
PlaatsMaasland
Postcode3155
Netnummer010 (+3110)
Inwoners (gemeente)19.341
Aantal huishoudens7.832
Aantal huishoudens met kinderen3.222
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen7.996
Aantal koopwoningen6.164
Aantal huurwoningen1.832
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€356.000
Gemiddelde verkoopprijs€428.303
Gemiddeld gasverbruik1060 m3
Gemiddeld stroomverbruik3000 kWh

Woningaanbod Maasland april 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Filter eenvoudig op woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energieneutraal & aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Rhoon, Rotterdam-Albrandswaard, Hoek van Holland, Heerjansdam & Goudriaan.

woning-te-koop-maasland

Studio of appartement kopen in Maasland

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 & 92 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 660 m3 gas en +/- 2070 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Maasland

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 & 120 m2.
 • Het energieverbruik is circa 930 kuub gas en 2950 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Maasland is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 112 m2.
 • Schatting: er wordt 3030 kWh elektra + 1110 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Maasland

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 121 m2 & 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3610 kWh elektriciteit + 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4530 stroom (kWh) en 1940 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Maasland

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Maasland Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. D.m.v. aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Maasland

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Maasland en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Maasland geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €2.000 – €2.950. In onderstaande lijst vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Maasland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maasland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Maasland

Recent (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Maasland en omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Maasland kopen?

In de buurt van de gemeente Midden-Delfland zijn er 7.996 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 6.164 (73,6%) koophuizen en 1.832 (26,4%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 131 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €356.000 en de gem. verkoopprijs is €428.303. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Maasland. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Maasland?

Een huis in Midden-Delfland kent een gem. verbruik van 1060 m3 aan gas en 3000 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (660 m3 aan gas en 2070 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4530 kWh electriciteit). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Maasland passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Maasland?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 19.341 inwoners in 7.832 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.088 eenpersoonshuishoudens, 2.522 huishoudens zonder kinderen en 3.222 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,45 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Maasland?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Maasland zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.middendelfland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 3155.

Plaats een reactie