Woning kopen Heerjansdam

Plannen om een woning te kopen in Heerjansdam? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand heb je toegang tot allerhande dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast vind je hier een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 20.720 huizen (56,6% koop, 43,4% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €306.639. Op dit woningportaal ontdek je het beschikbare woningaanbod in Heerjansdam, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €215.000, de gemiddelde verkoopprijs is €306.639.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
PlaatsHeerjansdam
Postcode2995
Netnummer078 (+3178)
Inwoners (gemeente)44.737
Aantal huishoudens20.162
Aantal huishoudens met kinderen6.986
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen20.720
Aantal koopwoningen12.479
Aantal huurwoningen8.241
Gemiddelde woonoppervlakte105 m2
Gemiddelde WOZ€215.000
Gemiddelde verkoopprijs€306.639
Gemiddeld gasverbruik1070 m3
Gemiddeld stroomverbruik2710 kWh

Woningaanbod Heerjansdam mei 2024

Bijgaand vind je het actuele woningaanbod van mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakteen relevante factoren als energieprestaties & rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Hoek van Holland, Maasland, Goudriaan, Ottoland & Brandwijk.

woning-te-koop-heerjansdam

Appartement kopen in Heerjansdam

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 – 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas en 2120 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Heerjansdam

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas en doorgaans 2920 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Heerjansdam is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 92 m2 – 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3060 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Heerjansdam

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3580 kWh elektriciteit & 1540 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 en 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4530 stroom (kWh) en 2150 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Heerjansdam

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Heerjansdam Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Heerjansdam

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Heerjansdam en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Heerjansdam geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 – €2.950. In onderstaande lijst bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Heerjansdam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heerjansdam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Heerjansdam

Recent (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Heerjansdam en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Heerjansdam kopen?

In en rondom de gemeente Zwijndrecht vinden we circa 20.720 woningen. Het gaat daarbij om 12.479 (56,6%) koophuizen en 8.241 (43,4%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 105 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €215.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €306.639. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heerjansdam. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Heerjansdam?

Een woning in Zwijndrecht kent een gem. verbruik van 1070 m3 aan gas en 2710 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 kuub gas p/jaar en 2120 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2150 kuub gas p/jaar en 4530 stroom (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Heerjansdam passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Heerjansdam?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 44.737 personen in 20.162 verschillende gezinnen. Dit zijn 6.926 eenpersoonshuishoudens, 6.250 gezinnen zonder kinderen en 6.986 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,19 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Heerjansdam?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Heerjansdam laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.zwijndrecht.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 2995.

Plaats een reactie