Woning kopen Goudriaan

Ga je een woning kopen in Goudriaan? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt vind je meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarbij vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 17.340 huizen (68,9% koophuis, 30,6% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €373.551. Op dit woningplatform ontdek je het laatste woningaanbod in Goudriaan, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €287.000, de doorsnee verkoopprijs is €373.551.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals scholen, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsGoudriaan
Postcode2977
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Goudriaan mei 2024

In deze lijst krijg je inzicht in alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen meer onderwerpen zoals verwarming en aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Heerjansdam, Hoek van Holland, Ottoland, Brandwijk en Molenaarsgraaf.

woning-te-koop-goudriaan

Eigen appartement kopen in Goudriaan

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 & 96 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 820 m3 gas en 2090 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Goudriaan

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 – 117 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1000 kuub gas en 2680 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Goudriaan is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 120 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2870 kWh elektra + 1190 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Goudriaan

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 – 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3380 kWh stroom en 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 – 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4100 elektriciteit (kWh) en 1870 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Goudriaan

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Goudriaan Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Op basis van het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Goudriaan

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Goudriaan en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Goudriaan geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 & €2.750. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Goudriaan.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Goudriaan. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Goudriaan

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Goudriaan en daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Goudriaan kopen?

In de gemeente Molenlanden zijn er 17.340 huizen. Hierbij spreken we van 15.371 (68,9%) koopwoningen en 1.969 (30,6%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €287.000 en de gem. verkoopprijs is €373.551. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Goudriaan. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Goudriaan?

Een huis in Molenlanden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 m3 gas voor verwarming en warm water en 3090 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (820 m3 aan gas en 2090 stroom (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1870 kuub gas p/jaar en 4100 stroom (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Goudriaan passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Goudriaan?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 43.909 personen in 16.795 verschillende huishoudens. Dat betreffen 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 huishoudens zonder kinderen en 7.031 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,59 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Goudriaan?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Goudriaan realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.molenlanden.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 2977.

Plaats een reactie