Woning kopen Rhoon

Jouw volgende woning kopen in Rhoon? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In de nabije buurt heb je toegang tot veel faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij is er vlakbij een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 10.573 woningen (69,1% koopwoning, 30,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €452.849. Op dit huizenportaal bekijk je het actuele woningaanbod in Rhoon, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €312.000, de gemiddelde woningprijs is €452.849.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals restaurants, sportclubs, kinderopvang, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
PlaatsRhoon
Postcode3161
Netnummer010 (+3110)
Inwoners (gemeente)25.590
Aantal huishoudens10.508
Aantal huishoudens met kinderen4.463
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen10.573
Aantal koopwoningen8.597
Aantal huurwoningen1.976
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€312.000
Gemiddelde verkoopprijs€452.849
Gemiddeld gasverbruik1130 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Rhoon mei 2024

Met onze huizenzoeker vind je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Filter eenvoudig op woningtype, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaaren additionele aspecten als energieneutraal & aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen te koop in Rotterdam-Albrandswaard, Poortugaal, Maasland, Hoek van Holland & Heerjansdam.

woning-te-koop-rhoon

Eigen appartement kopen in Rhoon

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 650 m3 gas en tevens 2020 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Rhoon

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 en 106 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1020 kuub gas en tevens 3010 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Rhoon is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 82 m2 en 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3110 kWh elektra en 1230 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Rhoon

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 & 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3700 kWh elektra en 1480 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4650 stroom (kWh) en 1940 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Rhoon

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Rhoon Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop definitief te regelen. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Rhoon

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder tonen wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Rhoon en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Rhoon geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.400 en €2.500. In de lijst hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Rhoon.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rhoon. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Rhoon

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Rhoon en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Rhoon kopen?

In de buurt van de gemeente Albrandswaard vind je ongeveer 10.573 woonobjecten. Het gaat daarbij om 8.597 (69,1%) koophuizen en 1.976 (30,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 128 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €312.000 en de gem. marktprijs is €452.849. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rhoon. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Rhoon?

Een woonhuis in Albrandswaard gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1130 kuub gas en 3090 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (650 m3 gas voor verwarming en warm water en 2020 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4650 kWh stroom). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Rhoon passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Rhoon?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 25.590 personen in 10.508 verschillende gezinnen. Dit zijn 2.907 eenpersoonshuishoudens, 3.138 gezinnen zonder kinderen en 4.463 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,4 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Rhoon?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Rhoon laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.albrandswaard.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3160, 3161, 3162.

Plaats een reactie