Woning kopen Poortugaal

Alles weten over woning kopen in Poortugaal? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand vind je diverse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 10.573 huizen (69,1% koophuis, 30,5% huur). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €452.849. Op dit woningplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in Poortugaal, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €312.000, de gemiddelde prijs van een woning is €452.849.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals scholen, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
PlaatsPoortugaal
Postcode3171
Netnummer010 (+3110)
Inwoners (gemeente)25.590
Aantal huishoudens10.508
Aantal huishoudens met kinderen4.463
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen10.573
Aantal koopwoningen8.597
Aantal huurwoningen1.976
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€312.000
Gemiddelde verkoopprijs€452.849
Gemiddeld gasverbruik1130 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Poortugaal mei 2024

In het overzicht hieronder ontdek je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoom verder in op perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakteen relevante factoren als woninglabel & aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Rozenburg, Hoogvliet Rotterdam, Rotterdam-Albrandswaard, Rhoon of Maasland.

woning-te-koop-poortugaal

Appartement kopen in Poortugaal

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 650 m3 gas en daarbij 2020 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Poortugaal

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 en 109 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1020 kuub gas + 3010 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Poortugaal is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 124 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3110 kWh stroom & 1230 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Poortugaal

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 en 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3700 kWh elektriciteit en 1480 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 & 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 4650 elektra (kWh) en 1940 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Poortugaal

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius kan je woningen te koop in Poortugaal Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering te bevestigen. D.m.v. de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Poortugaal

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Poortugaal en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Poortugaal geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.650 – €3.250. In de opsomming hierna bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Poortugaal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Poortugaal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Poortugaal

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Poortugaal en daarbuiten. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Poortugaal kopen?

In de hele gemeente Albrandswaard registreren wij 10.573 woonobjecten. Het gaat om 8.597 (69,1%) koopwoningen en 1.976 (30,5%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 128 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €312.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €452.849. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Poortugaal. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Poortugaal?

Een huishouden in Albrandswaard heeft een verbruik van gemiddeld 1130 m3 gas en 3090 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (650 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2020 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1940 kuub gas p/jaar en 4650 elektra (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Poortugaal passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Poortugaal?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 25.590 mensen in 10.508 verschillende gezinnen. Het gaat om 2.907 eenpersoonshuishoudens, 3.138 gezinnen zonder kinderen en 4.463 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,4 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Poortugaal?

In deze regio zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Poortugaal laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.albrandswaard.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 3170, 3171, 3172, 3176.

Plaats een reactie