Woning kopen Rotterdam-Albrandswaard

Een woning kopen in Rotterdam-Albrandswaard? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. In de regio zijn er diverse faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 10.573 woningen (69,1% koophuis, 30,5% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €452.849. Op dit huizenplatform blader je door het woningaanbod in Rotterdam-Albrandswaard, namen en adressen van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €312.000, de gemiddelde huizenprijs is €452.849.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals scholen, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
PlaatsRotterdam-Albrandswaard
Postcode3165
Netnummer010 (+3110)
Inwoners (gemeente)25.590
Aantal huishoudens10.508
Aantal huishoudens met kinderen4.463
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen10.573
Aantal koopwoningen8.597
Aantal huurwoningen1.976
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€312.000
Gemiddelde verkoopprijs€452.849
Gemiddeld gasverbruik1130 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Rotterdam-Albrandswaard mei 2024

In deze lijst bekijk je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, vraagprijsen extra details als isolatie en en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Poortugaal, Rozenburg, Rhoon, Maasland of Hoek van Holland.

woning-te-koop-rotterdam-albrandswaard

Appartementen te koop Rotterdam-Albrandswaard

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 & 91 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 650 m3 gas en tevens 2020 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Rotterdam-Albrandswaard

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 en 111 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1020 kuub gas en tevens 3010 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Rotterdam-Albrandswaard is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3110 kWh stroom & 1230 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Rotterdam-Albrandswaard

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 – 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3700 kWh elektriciteit + 1480 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 en 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4650 elektra (kWh) & 1940 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Rotterdam-Albrandswaard

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Rotterdam-Albrandswaard Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop definitief te regelen. Gebaseerd op aankoopsom, kosten koper, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Rotterdam-Albrandswaard

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder bieden wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Rotterdam-Albrandswaard en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Rotterdam-Albrandswaard geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 en €2.900. In het schema hier tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Rotterdam-Albrandswaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rotterdam-Albrandswaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Rotterdam-Albrandswaard

In mei 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Rotterdam-Albrandswaard en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Rotterdam-Albrandswaard kopen?

In en rondom de gemeente Albrandswaard vinden we circa 10.573 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 8.597 (69,1%) koophuizen en 1.976 (30,5%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 128 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €312.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €452.849. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Rotterdam-Albrandswaard. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Rotterdam-Albrandswaard?

Een huis in Albrandswaard heeft een verbruik van gemiddeld 1130 kuub gas p/jaar en 3090 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (650 kuub gas p/jaar en 2020 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1940 m3 per jaar aan gas en 4650 kWh electriciteit). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Rotterdam-Albrandswaard passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Rotterdam-Albrandswaard?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 25.590 inwoners in 10.508 huishoudens. Dat betreffen 2.907 eenpersoonshuishoudens, 3.138 families zonder kinderen en 4.463 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,4 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Nu komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Rotterdam-Albrandswaard?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Rotterdam-Albrandswaard bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.albrandswaard.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 3165.

Plaats een reactie