Woning kopen s-Hertogenbosch

Jouw aanstaande woning kopen in s-Hertogenbosch? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving heb je toegang tot voldoende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 73.424 woningen (52,4% koop, 47,2% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €412.222. Op dit huizenportaal tonen wij het laatste woningaanbod in s-Hertogenbosch, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €295.000, de basis verkoopprijs is €412.222.
 • In de regio zijn veel opties zoals restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5211
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)155.111
Aantal huishoudens73.408
Aantal huishoudens met kinderen22.748
Gemiddelde huishoudensgrootte2,08
Aantal woningen73.424
Aantal koopwoningen44.343
Aantal huurwoningen29.081
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€295.000
Gemiddelde verkoopprijs€412.222
Gemiddeld gasverbruik1070 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod s-Hertogenbosch mei 2024

Onderstaand bekijk je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals isolatie & aanwezigheid van een bad. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Heusden, Vught, Loon op Zand, Waalwijk of Alphen-Chaam.

woning-te-koop-s-hertogenbosch

Eigen appartement kopen in s-Hertogenbosch

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 91 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 740 m3 gas en gem. 2060 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop s-Hertogenbosch

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 83 m2 & 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1090 kuub gas + 3040 kWh stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in s-Hertogenbosch is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 127 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3200 kWh elektra + 1270 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning s-Hertogenbosch

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 135 m2 en 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3660 kWh elektra + 1480 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 & 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4540 elektra (kWh) + 1960 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in s-Hertogenbosch

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in s-Hertogenbosch Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zal afhangen van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. D.m.v. aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in s-Hertogenbosch

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bekijk je adresgegevens van taxateurs en makelaars in s-Hertogenbosch en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in s-Hertogenbosch helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 & €2.550. In de volgende weergave vind je contactgegevens van financieel adviseurs in s-Hertogenbosch.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in s-Hertogenbosch. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in s-Hertogenbosch

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in s-Hertogenbosch en direct omgeving. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in s-Hertogenbosch kopen?

In de buurt van de gemeente s-Hertogenbosch vind je ongeveer 73.424 woningen. Dit zijn 44.343 (52,4%) koophuizen en 29.081 (47,2%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 115 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €295.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €412.222. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in s-Hertogenbosch. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in s-Hertogenbosch?

Een huishouden in s-Hertogenbosch verbruikt gemiddeld 1070 m3 gas voor verwarming en warm water en 2830 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (740 kuub gas en 2060 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1960 m3 aan gas en 4540 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in s-Hertogenbosch passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in s-Hertogenbosch?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 155.111 mensen in 73.408 gezinnen. Het betreft 29.457 eenpersoonshuishoudens, 21.203 gezinnen zonder kinderen en 22.748 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,08 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in s-Hertogenbosch?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in s-Hertogenbosch plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.s-hertogenbosch.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 5200, 5201, 5202, 5203, 5211, 5212, 5213, 5215, 5216, 5221, 5222, 5223, 5224, 5231, 5232, 5233, 5234, 5235, 5236, 5237, 5246.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie