Woning kopen Dirkshorn

Jouw ideale woning kopen in Dirkshorn? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. In de buurt heb je toegang tot diverse faciliteiten als winkels en scholen. Daarbij vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 20.581 huizen (69,4% koophuis, 29,7% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €341.486. Op dit huizenportaal bieden wij het actuele woningaanbod in Dirkshorn, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €341.486.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteSchagen
PlaatsDirkshorn
Postcode1746
Netnummer0224 (+31224)
Inwoners (gemeente)46.483
Aantal huishoudens20.548
Aantal huishoudens met kinderen6.949
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen20.581
Aantal koopwoningen17.208
Aantal huurwoningen3.373
Gemiddelde woonoppervlakte134 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€341.486
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2910 kWh

Woningaanbod Dirkshorn maart 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijs, liggingen extra details als woninglabel of parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Tuitjenhorn, Warmenhuizen, Sint Maarten, Waarland en Zijdewind.

woning-te-koop-dirkshorn

Appartement kopen in Dirkshorn

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 en 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 750 m3 gas en +/- 1960 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Dirkshorn

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 – 107 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas & 2670 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Dirkshorn is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2740 kWh stroom & 1240 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Dirkshorn

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 – 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3210 kWh elektra & 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 en 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3760 elektra (kWh) en 1820 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Dirkshorn

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Dirkshorn Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. A.d.h.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Dirkshorn

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Dirkshorn en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Dirkshorn geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 & €2.500. In de volgende weergave verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Dirkshorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dirkshorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Dirkshorn

Deze maand (maart 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Dirkshorn en in de buurt. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Dirkshorn kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Schagen vind je ongeveer 20.581 huizen. Dit zijn 17.208 (69,4%) koopwoningen en 3.373 (29,7%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 134 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €..000 en de gem. marktprijs is €341.486. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dirkshorn. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Dirkshorn?

Een huis in Schagen verbruikt qua energie gem. zo’n 1280 m3 gas en 2910 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (750 m3 per jaar aan gas en 1960 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1820 m3 per jaar aan gas en 3760 kWh stroom). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Dirkshorn passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Dirkshorn?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 46.483 mensen die we kunnen onderverdelen in 20.548 gezinnen. Er wonen 6.888 eenpersoonshuishoudens, 6.711 gezinnen zonder kinderen en 6.949 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,23 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of social media. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Dirkshorn?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Dirkshorn bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.schagen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 1746.

Plaats een reactie