Woning kopen Warmenhuizen

Plannen om een woning te kopen in Warmenhuizen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt heb je toegang tot uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens is er vlakbij een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 20.581 woningen (69,4% koop, 29,7% huur). De gemiddelde prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €341.486. Op dit huizenportaal vind je het nieuwe woningaanbod in Warmenhuizen, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €..000, de gemiddelde transactieprijs is €341.486.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, natuurgebieden, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteSchagen
PlaatsWarmenhuizen
Postcode1749
Netnummer0224 (+31224)
Inwoners (gemeente)46.483
Aantal huishoudens20.548
Aantal huishoudens met kinderen6.949
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen20.581
Aantal koopwoningen17.208
Aantal huurwoningen3.373
Gemiddelde woonoppervlakte134 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€341.486
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2910 kWh

Woningaanbod Warmenhuizen april 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtypeen meer onderwerpen zoals isolatie en rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Schagerbrug, Sint Maartensbrug, Tuitjenhorn, Dirkshorn en Sint Maarten.

woning-te-koop-warmenhuizen

Een appartement kopen in Warmenhuizen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 750 m3 gas en 1960 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Warmenhuizen

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas en tevens 2670 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Warmenhuizen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 126 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2740 kWh elektriciteit + 1240 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Warmenhuizen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 & 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3210 kWh elektriciteit + 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 – 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3760 stroom (kWh) en 1820 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Warmenhuizen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Warmenhuizen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de woning definitief te regelen. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Warmenhuizen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand vind je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Warmenhuizen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Warmenhuizen helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 en €2.850. In het schema hier tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Warmenhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Warmenhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Warmenhuizen

De afgelopen periode (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Warmenhuizen en in de buurt. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Warmenhuizen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Schagen registreren wij 20.581 woonhuizen. Hierbij spreken we van 17.208 (69,4%) koophuizen en 3.373 (29,7%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 134 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €..000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €341.486. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Warmenhuizen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Warmenhuizen?

Een woonhuis in Schagen heeft een verbruik van gemiddeld 1280 kuub gas p/jaar en 2910 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (750 kuub gas en 1960 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1820 m3 per jaar aan gas en 3760 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Warmenhuizen passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Warmenhuizen?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 46.483 mensen in 20.548 verschillende huishoudens. Het gaat om 6.888 eenpersoonshuishoudens, 6.711 families zonder kinderen en 6.949 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Warmenhuizen?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Warmenhuizen laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.schagen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1749.

Plaats een reactie