Woning kopen Tuitjenhorn

Jouw aanstaande woning kopen in Tuitjenhorn? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt zijn er veel voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 20.581 huizen (69,4% koop, 29,7% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €341.486. Op deze informatieve website ontdek je het laatste woningaanbod in Tuitjenhorn, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €..000, de gemiddelde koopsom van een huis is €341.486.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteSchagen
PlaatsTuitjenhorn
Postcode1747
Netnummer0226 (+31226)
Inwoners (gemeente)46.483
Aantal huishoudens20.548
Aantal huishoudens met kinderen6.949
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen20.581
Aantal koopwoningen17.208
Aantal huurwoningen3.373
Gemiddelde woonoppervlakte134 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€341.486
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2910 kWh

Woningaanbod Tuitjenhorn mei 2024

Met onze woningzoeker bekijk je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtypeen meer onderwerpen zoals energieneutraal & en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Warmenhuizen, Schagerbrug, Dirkshorn, Sint Maarten of Waarland.

woning-te-koop-tuitjenhorn

Eigen appartement kopen in Tuitjenhorn

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 95 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 750 m3 gas en gem. 1960 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Tuitjenhorn

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas en tevens 2670 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Tuitjenhorn is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 128 m2.
 • Schatting: er wordt 2740 kWh elektra + 1240 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Tuitjenhorn

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 130 m2 en 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3210 kWh elektra & 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3760 elektra (kWh) + 1820 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Tuitjenhorn

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je weet wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Tuitjenhorn Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. D.m.v. het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Tuitjenhorn

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Tuitjenhorn en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Tuitjenhorn geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 – €3.300. In de volgende weergave tref je adressen van financieel adviseurs in Tuitjenhorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tuitjenhorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Tuitjenhorn

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Tuitjenhorn en net daarbuiten. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Tuitjenhorn kopen?

In de gemeente Schagen vind je ongeveer 20.581 huizen. De verdeling is als volgt: 17.208 (69,4%) koophuizen en 3.373 (29,7%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 134 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €..000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €341.486. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tuitjenhorn. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Tuitjenhorn?

Een woonhuis in Schagen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1280 m3 gas en 2910 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (750 m3 aan gas en 1960 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1820 kuub gas en 3760 elektra (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Tuitjenhorn passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Tuitjenhorn?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 46.483 mensen in 20.548 verschillende huishoudens. Dit zijn 6.888 eenpersoonshuishoudens, 6.711 gezinnen zonder kinderen en 6.949 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,23 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Tuitjenhorn?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Tuitjenhorn bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.schagen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1747.

Plaats een reactie