Woning kopen Einighausen

Alles weten over woning kopen in Einighausen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Limburg. In en rondom deze plek vind je allerhande faciliteiten als winkels en scholen. Daarbij geniet je hier ook van mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 46.709 huizen (58,2% koopwoning, 41,4% huur). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €266.384. Op dit woningplatform bekijk je het recente woningaanbod in Einighausen, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €191.000, de doorsnee verkoopprijs is €266.384.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals sportclubs, scholen, openbaar vervoer, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteSittard-Geleen
PlaatsEinighausen
Postcode6142
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)92.429
Aantal huishoudens45.137
Aantal huishoudens met kinderen12.990
Gemiddelde huishoudensgrootte2,01
Aantal woningen46.709
Aantal koopwoningen31.848
Aantal huurwoningen14.861
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€191.000
Gemiddelde verkoopprijs€266.384
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Einighausen juni 2024

Onderstaand tref je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, liggingen relevante factoren als duurzaamheid of mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Guttecoven, Munstergeleen, Limbricht, Sittard of Urmond.

woning-te-koop-einighausen

Aanbod appartement kopen in Einighausen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 770 m3 gas en gem. 2000 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Einighausen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 82 m2 & 117 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1120 kuub gas en daarbij 2980 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Einighausen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 – 121 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3090 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Einighausen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 151 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3210 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 – 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4020 elektriciteit (kWh) & 1940 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Einighausen

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius kan je woningen te koop in Einighausen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. A.d.h.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Einighausen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand vind je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Einighausen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Einighausen geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 & €2.600. In de lijst hierna check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Einighausen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Einighausen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Einighausen

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Einighausen en omliggende plekken. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Einighausen kopen?

In de gemeente Sittard-Geleen registreren wij 46.709 woonobjecten. Hierbij spreken we van 31.848 (58,2%) koopwoningen en 14.861 (41,4%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 128 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €191.000 en de gem. verkoopprijs is €266.384. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Einighausen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Einighausen?

Een woonhuis in Sittard-Geleen gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas en 2840 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (770 kuub aardgas en 2000 kWh elektra. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1940 kuub aardgas en 4020 kWh electriciteit). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Einighausen passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Einighausen?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 92.429 mensen die we kunnen onderverdelen in 45.137 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 17.898 eenpersoonshuishoudens, 14.249 huishoudens zonder kinderen en 12.990 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,01 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Einighausen?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Einighausen plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.sittard-geleen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6142.

Plaats een reactie