Woning kopen Sittard-Geleen

Een woning kopen in Sittard-Geleen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In deze levendige buurt vind je meerdere faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 46.709 woningen (58,2% koop, 41,4% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €266.384. Op dit woningplatform vind je het laatste woningaanbod in Sittard-Geleen, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €191.000, de gemiddelde transactieprijs is €266.384.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6131
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)92.429
Aantal huishoudens45.137
Aantal huishoudens met kinderen12.990
Gemiddelde huishoudensgrootte2,01
Aantal woningen46.709
Aantal koopwoningen31.848
Aantal huurwoningen14.861
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€191.000
Gemiddelde verkoopprijs€266.384
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Sittard-Geleen juni 2024

In onderstaande weergave blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Kies op basis van vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals CV-ketel & en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Stein, Beek, Echt-Susteren, Leudal & Roerdalen.

woning-te-koop-sittard-geleen

Aanbod appartement kopen in Sittard-Geleen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 95 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 770 m3 gas en 2000 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Sittard-Geleen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 107 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas + 2980 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Sittard-Geleen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 93 m2 & 123 m2.
 • Schatting: er wordt 3090 kWh elektriciteit & 1290 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Sittard-Geleen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 127 m2 en 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 3210 kWh stroom + 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 – 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4020 elektra (kWh) & 1940 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Sittard-Geleen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Sittard-Geleen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. D.m.v. aankoopwaarde, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Sittard-Geleen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bieden wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Sittard-Geleen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Sittard-Geleen geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.650 – €2.700. In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Sittard-Geleen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sittard-Geleen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Sittard-Geleen

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Sittard-Geleen en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Sittard-Geleen kopen?

In en rondom de gemeente Sittard-Geleen bestaan er circa 46.709 woningen. De verdeling is als volgt: 31.848 (58,2%) koophuizen en 14.861 (41,4%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 128 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €191.000 en de gem. marktprijs is €266.384. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sittard-Geleen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Sittard-Geleen?

Een woning in Sittard-Geleen verbruikt qua energie gem. zo’n 1180 m3 aan gas en 2840 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (770 m3 per jaar aan gas en 2000 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1940 kuub aardgas en 4020 elektra (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Sittard-Geleen passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Sittard-Geleen?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 92.429 personen in 45.137 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 17.898 eenpersoonshuishoudens, 14.249 gezinnen zonder kinderen en 12.990 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,01 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Sittard-Geleen?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Sittard-Geleen bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.sittard-geleen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 6153.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie