Woning kopen Sittard

Een woning kopen in Sittard? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Limburg. In de nabije buurt heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 46.709 huizen (58,2% koop, 41,4% huur). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €266.384. Op deze pagina blader je door het huidige woningaanbod in Sittard, adressen van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €191.000, de gemiddelde huizenprijs is €266.384.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals restaurants, natuurgebieden, winkels, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteSittard-Geleen
PlaatsSittard
Postcode6131
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)92.429
Aantal huishoudens45.137
Aantal huishoudens met kinderen12.990
Gemiddelde huishoudensgrootte2,01
Aantal woningen46.709
Aantal koopwoningen31.848
Aantal huurwoningen14.861
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€191.000
Gemiddelde verkoopprijs€266.384
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Sittard april 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we alle huizen die te koop staan in april 2024. Kies op basis van bouwjaar, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals energieneutraal of aanwezigheid van een garage. Bel of mail de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Limbricht, Einighausen, Urmond, Grevenbicht en Obbicht.

woning-te-koop-sittard

Studio of appartement kopen in Sittard

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 101 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 770 m3 gas & 2000 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Sittard

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 119 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1120 kuub gas en gem. 2980 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Sittard is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 86 m2 & 130 m2.
 • Schatting: er wordt 3090 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Sittard

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 – 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3210 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 & 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4020 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Sittard

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Sittard Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering rond te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Sittard

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Sittard en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Sittard geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 & €3.250. In de opsomming hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Sittard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sittard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Sittard

Recent (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Sittard en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Sittard kopen?

In de gemeente Sittard-Geleen zijn er ruim 46.709 huizen. Hierbij spreken we van 31.848 (58,2%) koophuizen en 14.861 (41,4%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 128 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €191.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €266.384. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sittard. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Sittard?

Een huis in Sittard-Geleen kent een gem. verbruik van 1180 kuub aardgas en 2840 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (770 m3 per jaar aan gas en 2000 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1940 kuub gas en 4020 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Sittard passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Sittard?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 92.429 personen die we kunnen onderverdelen in 45.137 verschillende gezinnen. Er wonen 17.898 eenpersoonshuishoudens, 14.249 families zonder kinderen en 12.990 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,01 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Sittard?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Sittard bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.sittard-geleen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 6130, 6131, 6132, 6133, 6134, 6135, 6136, 6137.

Plaats een reactie