Woning kopen Limbricht

Alles weten over woning kopen in Limbricht? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In de buurt zijn er diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 46.709 huizen (58,2% koop, 41,4% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €266.384. Op deze pagina check je het huidige woningaanbod in Limbricht, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €191.000, de gemiddelde woningprijs is €266.384.
 • In de regio vind je volop opties zoals sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteSittard-Geleen
PlaatsLimbricht
Postcode6141
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)92.429
Aantal huishoudens45.137
Aantal huishoudens met kinderen12.990
Gemiddelde huishoudensgrootte2,01
Aantal woningen46.709
Aantal koopwoningen31.848
Aantal huurwoningen14.861
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€191.000
Gemiddelde verkoopprijs€266.384
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Limbricht juni 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op woningtype, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamersen additionele aspecten als woninglabel en aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Einighausen, Guttecoven, Sittard, Urmond & Grevenbicht.

woning-te-koop-limbricht

Aanbod appartement kopen in Limbricht

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 102 m2.
 • Het energiegebruik is circa 770 m3 gas en gem. 2000 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Limbricht

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 87 m2 en 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1120 kuub gas en doorgaans 2980 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Limbricht is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 – 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3090 kWh elektra & 1290 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Limbricht

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 & 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3210 kWh stroom & 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 – 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4020 stroom (kWh) & 1940 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Limbricht

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Limbricht Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod zal afhangen van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering af te ronden. Op basis van aankoopwaarde, kosten koper, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Limbricht

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Limbricht en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Limbricht geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 & €3.050. In de volgende weergave check je adressen van financieel adviseurs in Limbricht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Limbricht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Limbricht

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Limbricht en daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Limbricht kopen?

In de gemeente Sittard-Geleen zijn er ruim 46.709 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 31.848 (58,2%) koophuizen en 14.861 (41,4%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 128 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €191.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €266.384. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Limbricht. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Limbricht?

Een woonobject in Sittard-Geleen kent een gem. verbruik van 1180 m3 aan gas en 2840 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 m3 aan gas en 2000 kWh elektra. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4020 kWh elektra). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Limbricht passen duurzame oplossingen als dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Limbricht?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 92.429 mensen in 45.137 verschillende huishoudens. Er wonen 17.898 eenpersoonshuishoudens, 14.249 huishoudens zonder kinderen en 12.990 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,01 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Limbricht?

In deze streek vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Limbricht laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.sittard-geleen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6141.

Plaats een reactie